ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραδοσιακά μπουρέκια με αναρή

Τραγανά μπουρεκάκια απέξω, με απαλή τυρένια γέμιση στο εσωτερικό τους

Newsroom K

Υλικά ζύμης

230 γρ. αλεύρι
40 ml ελαιόλαδο
90 ml νερό
Ελάχιστο αλάτι

Υλικά γέμισης

300 γρ. ανάλατη φρέσκια αναρή
30 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά ανθόνερο
Λάδι για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Eκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αναρή και τη σπάζουμε με ένα πιρούνι

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε με το εξάρτημα γάντζου για τρία με τέσσερα λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αναρή και τη σπάζουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ανθόνερο και ανακατεύουμε.

3. Σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε αρκετά λεπτό φύλλο. Χρησιμοποιώντας ένα μέτριο μπολ, κρατώντας το απ’ την ανάποδη ως κουπάτ, κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους. Γεμίζουμε τον μισό κύκλο με αναρή και διπλώνουμε, πιέζοντας τις άκριες του μπουρεκιού με ένα πιρούνι για να κρατηθεί μέσα η αναρή.

4. Τηγανίζουμε τα μπουρέκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: www.athenarecipes.com

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X