ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρεβίθια με σέσκουλα

Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για συνοδευτικό σε ένα κύριο πιάτο µε κρέας

Newsroom K

Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για συνοδευτικό σε ένα κύριο πιάτο µε κρέας ή ως µια γευστική και θρεπτική χορτοφαγική λύση, µε τα σέσκουλα να βγάζουν τη χαρακτηριστική τους γεύση. Είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.

Υλικά

250 γρ. ρεβίθια (µουλιασµένα αποβραδίς)
1 καρότο, ψιλοκοµµένο
1 κλωναράκι µαϊντανός
1 φύλλο δάφνης
2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
80 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη
2 ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
250 γρ. σέσκουλα, πλυµένα καλά και ψιλοκοµµένα
4 αυγά, βρασµένα, σφιχτά, ξεφλουδισµένα και ψιλοκοµµένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Μερίδες: 4      Προετοιμασία: 20'

Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Διαδικασία

Στραγγίζουµε και ξεπλένουµε τα ρεβίθια και τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε τα καρότα, τον µαϊντανό, τη δάφνη και το 1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι. Καλύπτουµε µε 750 ml νερό και τα βάζουµε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουµε 2 κουτ. γλυκού αλάτι και τη µισή ποσότητα του ελαιολάδου και βράζουµε για ακόµη 10 λεπτά.

Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το σκόρδο και το υπόλοιπο κρεµµύδι για 3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουµε την ντοµάτα και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για ακόµη 5 λεπτά.

Ρίχνουµε το µείγµα της ντοµάτας στην κατσαρόλα µε τα ρεβίθια – πρέπει να έχουν αρκετά υγρά, αλλά χωρίς να γίνουν σούπα. Προσθέτουµε τα σέσκουλα και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα σέσκουλα. Προσθέτουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουµε γαρνίροντας µε το αυγό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ