ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντυπωσίασε, επιλέγοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ

Συμπλήρωσε το ντύσιμό σου και κάνε αισθητή την παρουσία σου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η κάθε γυναίκα επιθυμεί να ξεχωρίζει, να έχει αυτό το κάτι που να την κάνει να μένει στη θύμηση των άλλων, προσδίδοντάς της τους χαρακτηρισμούς στυλάτη και κλασάτη. Πάνω απ’ όλα, όμως, η κάθε γυναίκα θέλει να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της, να νιώθει προσεγμένη και περιποιημένη, είτε είναι ντυμένη στις τελευταίες τάσεις της μόδας είτε έχει ένα δικό της εντελώς προσωπικό στυλ.
Άλλωστε, το γούστο είναι υποκειμενικό και η σύγχρονη, δυναμική γυναίκα καλείται να προσαρμόζει το ντύσιμό της σύμφωνα με τις τάσεις και τις επιταγές των δικών της επιθυμιών και αναγκών και μόνο.
Όπως και να έχει, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως στον αγώνα για να ανακαλύψουμε τι μας εκφράζει στο ντύσιμό μας, έχουμε κάποιους πολύτιμους συμμάχους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα αξεσουάρ.
Μία πληθώρα από αξεσουάρ μας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε, να «παίξουμε», να αποφασίσουμε και να διαλέξουμε.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες επιταγές της μόδας, κάποια βήματα, ας μου επιτραπεί να πω, που μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικά, διότι η μόδα είναι ρόδα και γυρίζει! Μη ξεχνάς, λοιπόν, να τολμάς στην εμφάνισή σου, πάντοτε με θετικό τρόπο και χωρίς να προβαίνεις σε υπερβολές, γιατί μόνο έτσι μπορείς να ξεχωρίσεις!
Έχουμε και λέμε:
1) Τόλμησε να φορέσεις κραγιόν σε έντονο χρώμα. Γενικά, ο παράγοντας make up παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας και πρέπει φυσικά να θυμόμαστε πως ποτέ δεν συνδυάζουμε έντονη σκιά στα μάτια ή έντονο eyeliner με έντονο χρώμα στο κραγιόν, για να μην το παρακάνουμε, ειδικά αν μιλάμε για τον χώρο εργασίας μας. Από τη στιγμή, όμως, που το υπόλοιπό μας make up είναι διακριτικό, τόλμησε να φορέσεις ένα κραγιόν έντονου χρώματος! Έντονο κόκκινο, έντονο ροζ, έντονο ροδακινί, έντονο μωβ! Είναι ένας (ακόμα) τρόπος για να δείξεις τη γυναικεία σου δυναμικότητα και τόλμη! Μην το φοβάσαι!

2) Προσοχή στα κοσμήματα που επιλέγεις. Ιδιαίτερα της μόδας είναι φέτος τα περίεργα, μεγάλα κολιέ και βραχιόλια, σε στυλ μποέμιαν. Συνδύασέ τα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύουν περισσότερο το ντύσιμό σου. Και πάλι, καλύτερα να αποφεύγονται οι υπερβολές, μην ξεχνάς πως ουκ εν τω πολλώ το ευ! Οπότε, εάν φοράς, για παράδειγμα, ένα εξ ολοκλήρου μαύρο look, διάλεξε να βάλεις και ένα εντυπωσιακό, μεγάλο κολιέ, σε οποιοδήποτε χρωματισμό ή και πολύχρωμο, γιατί όχι! Επίσης, τον τελευταίο καιρό φοριούνται πολύ και τα κοσμήματα και τα κοσμήματα με τα κρόσσια. Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν και τα εντυπωσιακά σκουλαρίκια και ρολόγια, τα οποία κλέβουν πάντα την εμφάνιση. Προσοχή, μην τα συνδυάσεις όλα μαζί!

3) Υπόθεση: Τσάντα. Ανάλογα με το στυλ και το γούστο σου, συνδύασε την κατάλληλη τσάντα, ούτως ώστε να κάνεις «δήλωση» με την εμφάνισή σου! Συνήθως βρίσκουμε πιο πρακτικές τις τσάντες μεγάλου μεγέθους για το γραφείο και γενικά για την ημέρα μας, μιας και χωράνε του κόσμου τα πράγματα! Και πάλι, μιας και πρόκειται για τσάντες που θα κρατάς όλη μέρα, διάλεξε τσάντες που όχι μόνο βρίσκεις πρακτικές, αλλά προτιμότερο να είναι κιόλας μονόχρωμες, για να μην σε περιορίζουν στο ντύσιμό σου. Τα σχέδια επιτρέπονται, αλλά να είσαι προσεκτική μήπως και, εν τέλει, δεν κολακεύουν την όλη εμφάνισή σου. Επίσης, οι backpacks αποτελούν μία τάση της μόδας ιδιαίτερα κομψή για τα σύνολά μας της ημέρας. Τόλμησέ τις. Το δε βράδυ, για τις εξόδους μας, προτιμούμε πιο μικρές, διακριτικές τσάντες, που να χωράνε τα απαραίτητα και να μας δίνουν ευκολία στην κίνηση. Μία μικρή μαύρη χιαστή τσάντα ή μία clutch bag είναι ό,τι πρέπει για το βράδυ.

4) Φόρεσε φουλάρια, εσάρπες, πασμίνες. Είτε είναι μονόχρωμες είτε παιχνιδιάρικες με χρώματα, λουλούδια κ.τ.λ., δεν είναι για να τις φοβάσαι. Είναι πολλές οι γυναίκες που δεν ξέρουν πώς να «φορέσουν» ή πώς να συνδυάσουν αυτά τα κομμάτια στην όλη εμφάνισή τους, πετυχαίνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Μην ντραπείς να παρακολουθήσεις διάφορα βιντεάκια στο YouTube είτε να βρεις κάποια Blogs για μόδα που δίνουν σχετικές συμβουλές, για να μάθεις και εσύ πώς μπορεί αυτό το όμορφο αξεσουάρ να χρησιμοποιηθεί υπέρ σου.

5) Παπούτσια και πάλι παπούτσια. Θα σου φανεί παράξενο που τα κατηγοριοποιώ στα αξεσουάρ. Και όμως, τι άλλο πλαισιώνει τόσο όμορφα την εμφάνισή μας, όσο ένα πετυχημένο κλασικό ή τρελό ζευγάρι παπούτσια; Καλά, ίσως το χαμόγελό μας, αλλά δεν είναι της παρούσης! Για αυτή την περίοδο προτείνουμε ένα στυλάτο ζευγάρι από παπούτσια brogues, που αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας και του στυλ! Επίσης, παραπέμποντας σε πιο ανδρόγυνο look, τονίζουν και τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά σου, σε έναν κόσμο που πολλοί χαρακτηρίζουν ως ανδροκρατούμενο. Κάνε τη διαφορά! Τέλος, στα παπούτσια σου μην φοβηθείς να τολμήσεις και τα μεταλλικά χρώματα, ασημένιο ή χρυσό, είτε σε κάποιο σημείο του παπουτσιού είτε και σε ολόκληρο το παπούτσι, για τις πιο τολμηρές. Οτιδήποτε μας κάνει να ξεχωρίζουμε, από τη στιγμή που δεν συνδυάζεται με πολλά άλλα υπερβολικά πράγματα, είναι θεμιτό!

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση