ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη της πρωινής γυμναστικής;

Ξυπνάει τον οργανισμό μας και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού μας

Newsroom K

Μπορεί πολλές φορές να το θεωρούμε περιττό ή κουραστικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, κι όμως η γυμναστική είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ευεξίας και ισορροπίας στη ζωή μας. Γιατί όμως να επιλέξουμε μια προπόνηση νωρίς το πρωί, στο ξεκίνημα της ημέρας μας και να μην την προγραμματίσουμε αργότερα το απόγευμα ή βράδυ;

1. Ξεκούραστο μυϊκό σύστημα: Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός μας βρίσκεται σε μια διαδικασία επιδιόρθωσης των φθορών και επιτρέπει την αναζωογόνηση του μυϊκού και νευρικού συστήματος. Έτσι το επόμενο πρωί μας βρίσκει φρέσκους, με ένα ξεκούραστο σώμα.

2. Αποτελεσματική απώλεια βάρους: Η πρωινή γυμναστική ξυπνάει τον οργανισμό μας και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού μας, συμβάλλοντας έτσι στη γρηγορότερη απώλεια των περιττών κιλών. Το πρωί τα ενεργειακά επίπεδα του οργανισμού μας είναι χαμηλά και επομένως ο οργανισμός μας μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερα αποθέματα.

3. Δυνατότερη καρδιά: Βασικό κίνητρο για τη γυμναστική μας είναι να βελτιώσουμε την υγεία μας και πιο συγκεκριμένα να δυναμώσουμε την καρδιά μας. Η πρωινή γυμναστική μπορεί να βοηθήσει αισθητά το καρδιαγγειακό μας σύστημα, λόγω της αύξησης των παλμών και των επιπέδων της αδρεναλίνης μέσω της άσκησης.

4. Άσκηση αντί για καφέ: Η άσκηση έχει μια σειρά από βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη στη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Έρευνες αποκαλύπτουν πως τα βραχυπρόθεσμα οφέλη περιλαμβάνουν την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του αλλά και την ισχυρή μνήμη, χαρακτηριστικά που ισοδυναμούν με μια ισχυρή δόση καφεΐνης!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση