ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κρυοθεραπεία- θερμοθεραπεία

Ανακάλυψε 2 θεραπείες που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητα ζωής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην αντιμετώπιση των παθήσεων του δέρματος. Τώρα, όμως, τίθεται και στην υπηρεσία της ομορφιάς. «Η εφαρμογή του ψυχρού παράγοντα είναι απαραίτητο κομμάτι για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των περισσότερων αισθητικών προβλημάτων»

Η κρυοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται τοπική μείωση της θερμοκρασίας στο σώμα.

Στον τομέα της αισθητικής η κρυοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως λόγω των φυσιολογικών αποτελεσμάτων της πρωτογενούς τοπικής συστολής των αγγείων και της δευτερογενούς τοπικής αντίδρασης αγγειοδιαστολής, φαινόμενα μέσω των οποίων επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς χρησιμοποιείται και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η Κρυοθεραπεία διεγείρει τις φυσικές ιδιότητες του σώματος για αυτό-θεραπεία. Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν θετικά αποτελέσματα σε 3 επίπεδα: το κυκλοφορικό σύστημα, το νευρικό σύστημα και τους μεσημβρινούς, καθιστώντας την μία εξαιρετική μέθοδο ολιστικής προσέγγισης. Η κρυοθεραπείαθεωρείται ασφαλής ενεργοποιώντας όλες τις φυσικές άμυνες του οργανισμού μας επιτυγχάνουμε την αύξηση του μεταβολικού μας ρυθμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τη μείωση του άγχους και της κούρασης, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με τις ειδικές τεχνικές ψύξης μπορούμε να κάνουμε σύσφιγξη στους διογκωμένους σμηγματορροϊκούς πόρους, να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές, ακόμη και να εξασφαλίσουμε τη διείσδυση των δραστικών ουσιών μέσα στο δέρμα.

Λόγω της έκθεσης στο ψύχος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τα αγγεία του δέρματος συ- στέλλονται απότομα ενώ μετά τη συνεδρία διαστέλλονται και επανέρχονται στη φυσική τους κατάσταση, βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος την οξυγόνωση και την απόδοση και θρεπτικών στοιχείων. Σε αυτά τα επιφανειακά στρώματα οι μεταβολικές διαδικασίες επιταχύνονται και τα μεταβολικά κατάλοιπα ελαττώνονται με αποτέλεσμα το δέρμα να έχει καλύτερη υφή και να γίνεται πιο απαλό.

Θερμοθεραπεία

Η θερμοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνουμε αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα γενικά ή τοπικά.

Χρησιμοποιείται θερμότητα για να δημιουργηθεί υπεραιμία, με βασικό στόχο τη διάσπαση των λιποκυττάρων, την αύξηση της αιματικής ροής και την οξυγόνωση των ιστών, που οδηγούν στην απώλεια βάρους και πόντων. Οι θερμοθεραπείες, επίσης, συντελούν σημαντικά στην αύξηση του μεταβολισμού. Έχει υπολογιστεί ότι για κάθε ένα βαθμό Κελσίου που ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται κατά 14% ο βασικός μεταβολισμός. Οι θερμοθεραπείες εφαρμόζονται ολικά ή τοπικά ανάλογα με το που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Η θεραπεία αυτή είναι ανώδυνη και φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Πλαστικός Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης

Πηγή: Mustcy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση