ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι υποψήφιοι για τα βραβεία «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year 2017»

Πρωταγωνιστές θα είναι οι άντρες που ξεχώρισαν για τα έργα και τις καινοτομίες τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιείται η 16η απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of The Year Awards και η λίστα με τους υποψήφιους είναι εδώ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πρωταγωνιστές θα είναι οι άντρες που ξεχώρισαν για τα έργα και τις καινοτομίες τους τη χρονιά που μας πέρασε, κάνοντας τη χώρα μας περήφανη.

Για ακόμη μια χρονιά, το περιοδικό ΜΑΝ με συνοδοιπόρο την Τράπεζα Κύπρου, θα βραβεύσουν τους άντρες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις, χαράσσοντας τη δική τους διαδρομή, σε μια διοργάνωση άξια των Αρίστων.

Τα Τράπεζα Κύπρου Man of The Year Awards 2017 θα πραγματοποιηθούν, στο Royal Hall στη Λευκωσία, παρουσία όχι μόνο των υποψηφίων και των νικητών αλλά και σημαντικών προσώπων από τον χώρο των επιστημών, της τέχνης, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου. 

Υποψήφιοι «ΜAN OF THE YEAR 2017»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Δρ. Μάριος Κυριαζής
Δρ. Νίκος Ζάμπογλου
Δρ. Πάνος Ραζής
Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης
Δρ. Ιούλιος Γεωργίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - MANAGER
Γιαννάκης Παπαδούρης
Avocarrot (Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους,
Γιώργος Μακκούλη, Παναγιώτης Παπαγεωργίου)
Αδελφοί Νικολαΐδη
Γιώργος Θεοδότου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λευτέρης Μουμτζής
Πέτρος Χαραλάμπους
Τάκης Χατζηδημητρίου

ΑΘΛΗΤΗΣ
Πιέρος Σωτηρίου
Απόστολος Παρέλης
Μίλαν Τράικοβιτς
Παύλος Κοντίδης
Αντρέας Τρικωμίτης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
Μάριος Μεττής
Γιώργος Θεοφάνους
Ανδρέας Γεωργίου
Γιώργος Παπαδόπουλος
A.M. Sniper

Λίγα λόγια για τους υποψήφιους

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Δρ. Μάριος Κυριαζής
Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1956 και μετά τη στρατιωτική του θητεία σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, με ειδικότητα τη γεροντολογία. Πρόσφατα έγινε ευρέως γνωστός λόγω της υποψηφιότητάς του για το Νόμπελ Ιατρικής, αναφορικά με τη θεωρία αποκωδικοποίησης του DNA της γήρανσης, που ουσιαστικά υποστηρίζει ότι έχει ξεκλειδώσει το μυστικό της μακροβιότητας. Εάν καταφέρει να αποσπάσει το βραβείο θα είναι ο δεύτερος Κύπριος που κατακτά ένα Νόμπελ, καθώς πρώτος ήταν ο Χριστόφορος Πισσαρίδης το 2010, ο οποίος, ως γνωστόν, τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομικών.

Δρ. Νίκος Ζάμπογλου
Ένας από τους γνωστότερους ογκολόγους με πολυετή καριέρα στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία. Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την πρωτοποριακή μέθοδο της επεμβατικής ακτινοογκολογίας και είναι ο επικεφαλής και εμπνευστής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο 2017. Το Κέντρο θα προσφέρεται για ακτινοθεραπεία στους ασθενείς των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, για Pet Scan σε παγκύπριο επίπεδο αλλά και επεμβατική ακτινοογκολογία στην ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοχή.

Δρ. Πάνος Ραζής
Από τα μέσα του 2016 η Κύπρος συμμετέχει στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του κόσμου, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας (CERN) και ο επιστημονικός μας εκπρόσωπος δεν είναι άλλος από τον καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Πάνο Ραζή. Με αφορμή ενός πειράματος της ομάδας του κ. Ραζή, ανακαλύφθηκε το σωματίδιο Higgs, που εξηγεί το πώς όλα τα γνωστά σωματίδια του σύμπαντος αποκτούν μάζα. Το περί ου ο λόγος σωματίδιο το έψαχνε η επιστήμη τα τελευταία πενήντα χρόνια. Αυτή η ανακάλυψη δε, αποτέλεσε αφορμή για να δοθεί το βραβείο Nobel του 2013 στους François Englert και Peter W. Higgs, οι οποίοι ανακάλυψαν το σωματίδιο στη θεωρητική του μορφή το 1965.

Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης
Ο Δρ. Κύπρος Νικολαϊδης είναι καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής του King’s College και του University College στο Λονδίνο, και θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας - διαγνωστική τεχνική που συντελεί στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με το σύνδρομο Down. Είναι, επίσης, πρωτοπόρος στην έρευνα και τις εφαρμογές Cell Free DNA testing για τον εντοπισμό χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο περιφερικό αίμα της γυναίκας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αναπτύξει και επεμβατικές θεραπείες (διαχωρισμός μονοχοριονικών διδύμων, θεραπευτική απόφραξη τραχείας κ.ά.), που έχουν εφαρμογή στον τομέα της μικροχειρουργικής του εμβρύου. Επιπλέον, το 1996 έχει ιδρύσει στη βρετανική πρωτεύουσα το Ίδρυμα Εμβρυικής Ιατρικής (Fatal Medicine Foundation).

Δρ. Ιούλιος Γεωργίου
Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, και μαζί με ερευνητές του Πανεπιστημίου σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα πρότυπο ηλεκτρονικής κάψουλας για την ανίχνευση του καρκίνου στο λεπτό έντερο. Η κατασκευή μιας τέτοιας κάψουλας δημιουργεί δυνατότητες συστηματικού προληπτικού έλεγχου για τυχόν παρουσίαση πρώιμων καρκινωμάτων. Μέσα στο 2016 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Οργάνωση Νέων Επιστημών (ΟΝΕ) με το Βραβείο της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης» για τη συνολική του προσφορά στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - MANAGER
Γιαννάκης Παπαδούρης
Όντας επιτυχημένος μάνατζερ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, όπου διευθύνει μια σειρά επιχειρήσεων στον κατασκευαστικό τομέα με μεγαλύτερη τη Wade Adams, αποφάσισε να βοηθήσει τον τόπο καταγωγής του. Από το 2001 υπηρετεί ως πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Καλοπαναγιώτη. Μέσα από ένα στρατηγικό σχεδιασμό κατάφερε να προσελκύσει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις πέραν των 35 εκατομμυρίων, καθιστώντας τον Καλοπαναγιώτη δημοφιλή τουριστικό προορισμό, με επίκεντρο τα διάσημα πλέον Casale Panayiotis και Μυριανθούσα Spa.

Avocarrot (Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους, Γιώργος Μακκούλη, Παναγιώτης Παπαγεωργίου)
Τέσσερις άντρες που πριν καν φτάσουν τα 30, κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι καινοτόμο. Η Avocarrot είναι ένα app που ουσιαστικά μετατρέπει τις διαφημίσεις που ξεπηδούν στην οθόνη του κινητού, σε δώρα. Με δικά τους λόγια, για παράδειγμα, «στον χρήστη που τρέχει στο πάρκο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τρέξιμο, μόλις τελειώνει τη διαδρομή του, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του λέει ότι κέρδισε ένα ενεργειακό ποτό». Το πρωτότυπο app έχει ήδη κλείσει συνεργασίες με κολοσσούς απ’ όλο τον κόσμο.

Αδελφοί Νικολαΐδη
Τα Atlantica Hotels&Resorts με ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, έχουν ως φιλοσοφία όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού, αλλά και να τις ξεπερνούν. Τα αδέλφια Νικολαΐδη κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλές αντιξοότητες και να ανελιχθούν, καθιστώντας την αλυσίδα ξενοδοχείων Atlantica σε μία από τις σπουδαιότερες σε όλες τις χώρες όπου εδρεύουν. Με 40 ξενοδοχεία στους τρεις προορισμούς, συγκεντρώνουν περισσότερους από 400 χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Γιώργος Θεοδότου
O νεαρός διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής μάρκετινγκ των Άλφα Μέγα μέσα σε μόλις 9 χρόνια όχι μόνο απέδειξε την αξία του, αλλά και ότι κληρονόμησε τις ικανότητες του παππού του. Τα Άλφα Μέγα μέσα από τις επιχειρηματικές τους κινήσεις αλλά και τις επιτυχημένες τους διαφημιστικές καμπάνιες, κατάφεραν να αναδειχθούν και να καθιερωθούν ως ηγετικό όνομα στον χώρο των υπεραγορών. Μέσα στο 2016 επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο ανοίγοντας ένα καινούργιο κατάστημα σε Λατσιά, ενώ μέσα στο 2017 αναμένονται τα εγκαίνια της νέα υπεραγοράς στη Λάρνακα και το 2018 στη Λακατάμια. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα πέραν των 1.300 υπαλλήλων, ενώ μέσα στο 2016 επέδειξε και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λευτέρης Μουμτζής
Ένας από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες και μουσικούς της γενιάς του, καλλιτεχνικός διευθυντής των φεστιβάλ «Φέγγαρος» και «Λευκωσία Loop Festival», και ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας «Λουβάνα». Ο Λευτέρης Μουμτζής παρουσίασε πριν από ένα χρόνο τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Now Happiness» με 10 αγγλόφωνα ατμοσφαιρικά τραγούδια. Με πολλές μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο ενεργητικό του, απέκτησε διεθνή φήμη, αφού συμμετείχε σε πολλά μουσικά έργα στο εξωτερικό, ενώ έχει αναδείξει πολλούς καλλιτέχνες. Σπούδασε μουσική στη Βοστώνη και το Λονδίνο.

Πέτρος Χαραλάμπους
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1976 και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και με πολλή εμπειρία στο ενεργητικό του επέστρεψε στην Κύπρο το 2000 σκηνοθετώντας διαφημίσεις, ντοκιμαντέρ, μουσικά και εταιρικά φιλμάκια και ταινίες. Το «Αγόρι στη γέφυρα», εμπνευσμένο από το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα «The Land of the Golden Apple» της συγγραφέως Eve Makis, είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του και είναι το πρώτο κυπριακό φιλμ που ταξίδεψε μέχρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. Επίσης, η μικρού μήκους ταινία του «Η απόδραση της βασίλισσας» προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως και κέρδισε βραβεία και διακρίσεις, ενώ μερικές από τις διαφημίσεις του έλαβαν σημαντικά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς.

Τάκης Χατζηδημητρίου
Οι επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay, τιμήθηκαν με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2015 για την τεράστια συμβολή τους στην καταγραφή, τη διατήρηση και την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς όλων των κοινοτήτων της Κύπρου. Οι δράσεις τους προωθούν την ιδέα της ειρηνικής συνεργασίας και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για τους νέους στο νησί. Με οχτώ χρόνια στο ενεργητικό της, η Τεχνική Επιτροπή διέσωσε πολλά μνημεία, μεταξύ αυτών και το κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

ΑΘΛΗΤΗΣ
Πιέρος Σωτηρίου
Στα 24 του χρόνια συγκαταλέγεται ήδη στους κορυφαίους επιθετικούς του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μέσα στο 2016 όχι μόνο καθιερώθηκε στην αρχική εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ, αλλά έχει πετύχει καθοριστικά τέρματα που συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό τόσο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2015-2016 όσο και στις φετινές ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας του, με αποκορύφωμα την πρόκριση στους 32 του Europa League. Έχει ήδη ξεπεράσει το συνολικό αριθμό τερμάτων του, στην περσινή αγωνιστική περίοδο, σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα.

Απόστολος Παρέλης
Το 2016 αποτέλεσε για τον Κύπριο δισκοβόλο το επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της καριέρας του. Κορυφαία στιγμή, η πρόκρισή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας και η κατάληψη της όγδοης θέσης, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κυπριακού στίβου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, η φετινή χρονιά έφερε για τον Απόστολο Παρέλη το παγκύπριο ρεκόρ δισκοβολίας, με επίδοση 65.69μ., η οποία επιτεύχθηκε το περασμένο Μάιο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μίλαν Τράικοβιτς
Στο Ρίο, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας την πρόκρισή του στον τελικό στην κούρσα των 110 μέτρων με εμπόδια, η οποία συνδυάστηκε με τη δημιουργία νέου παγκύπριου ρεκόρ, με χρόνο 13.31. Ο σερβικής καταγωγής Κύπριος σπρίντερ κατετάγη δεύτερος στη δική του σειρά των ημιτελικών και πήρε απευθείας την πρόκριση στον τελικό, σημειώνοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση, συνολικά στα ημιτελικά. Στο μεγάλο τελικό, ο Μίλαν Τράικοβιτς με χρόνο 13.41 τερμάτισε έβδομος, ενώ έγινε και ο πρώτος Κύπριος αθλητής που συμμετείχε στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

Παύλος Κοντίδης
Δεν κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή του το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο, τερματίζοντας στην έβδομη θέση της κατηγορίας Laser στην Ολυμπιάδα του Ρίο, παραμένει, ωστόσο, στους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου. Τρανή απόδειξη, το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοΐας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 11 Δεκεμβρίου. Παρά το ότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Παύλος Κοντίδης υποσχέθηκε να επιστρέψει πιο δυνατός και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου, αποτελεί για τον ίδιο το ιδανικό τέλος για το 2016.

Ανδρέας Τρικωμίτης
Ο Ανδρέας Τρικωμίτης σε ηλικία 4 ετών άρχισε να ασχολείται με το judo και την ενόργανη γυμναστική παράλληλα, επισφραγίζοντας το ταλέντο του με μεγάλες επιτυχίες και στα 2 αθλήματα κατακτώντας πολλά μετάλλια. Άρχισε να ασχολείται με τις μικτές πολεμικές τέχνες ΜΜΑ το 2012 και από τότε αγωνίζεται στα μεγαλύτερα και καλύτερα αθλητικά events της Αγγλίας, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο όνομα. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους θεαματικότερους fighters στον χώρο του ΜΜΑ και σε αρκετούς αγώνες ανακηρύχθηκε αθλητής της βραδιάς με τον καλύτερο αγώνα. Τον Νοέμβριο του 2015 κέρδισε το Title Elimination Fight και το βραβείο του καλύτερου αγώνα της βραδιάς γι’ ακόμη μία φορά ενάντια σ’ έναν από τους κορυφαίους Άγγλους του αθλήματος. Το 2016 αγωνίστηκε ενάντια στον πρωταθλητή Ιρλανδίας, τον οποίο κέρδισε με ομόφωνη απόφαση των κριτών, αφού επικράτησε και στους 5 γύρους, και ανακηρύχθηκε Νέος Πρωταθλητής Αγγλίας «New Shinobi Welterweight Champion». Μετά την επιτυχία αυτή αποφάσισε να ασχοληθεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
Μάριος Μεττής
Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθεσία θεάτρου στο Mountview Academy of Theatre του Λονδίνου. Ως ηθοποιός δούλεψε στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Συνεργασίες του περιλαμβάνουν το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, την Ελληνική Θεαμάτων, τον ΘΟΚ καθώς και άλλες θεατρικές σκηνές. Συνεργάστηκε με τους Δημήτρη Παπαϊωάννου, Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη Κακλέα, Γιάννη Καλαβριανό και άλλους σκηνοθέτες. Τηλεοπτικά συνεργάστηκε σε παραγωγές της ΕΤ1 και του ΡΙΚ. Σκηνοθέτησε πολλές παραστάσεις, όπως οι «Marriage Play», «Λαίδη Μάκμπεθ» κ.ά., ενώ βραβεύτηκε με το Βραβείο Ερμηνείας Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου 2013-2014 για τον ρόλο του στο έργο «Το Παλτό». Πρόσφατα σκηνοθέτησε το «Wolfgang» στη νέα σκηνή του ΘΟΚ.

Γιώργος Θεοφάνους
Από τα μεγαλύτερα ονόματα της Κύπρου στον χώρο της μουσικής. Από πολύ μικρός έδειξε το ταλέντο του όταν σε ηλικία 19 ετών κέρδισε σε παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης νέων στη Γαλλία. Με δικά του τραγούδια εκπροσωπήθηκε η Κύπρος στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision τρεις φορές: 1992, 1994 και 2002. Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Αιώνιος δείπνος», ενώ το 2016 έβγαλε και την πρώτη του σειρά παραμυθιών με τίτλο «Παραμυθολογία». Έχει υπάρξει κριτής σε talent show, ενώ πρόσφατα ανέλαβε την παρουσίαση του παιδικού talent show «Junior Music Stars», στον ΣΚΑΪ, ενώ κέρδισε ως κριτής το The Voice με παίκτη τον συμπατριώτη μας Ανδρέα Λέοντα. Έχει γράψει τραγούδια για τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως τους Χαρούλα Αλεξίου, Πασχάλη Τερζή, Αντώνη Ρέμο, Μαρινέλλα, Νάνα Μούσχουρη, Σάκη Ρουβά, Νατάσα Θεοδωρίδου, Καίτη Γαρμπή, Πέγκυ Ζήνα, Ευρυδίκη κ.ά.

Ανδρέας Γεωργίου
Ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα μέσα από το Dream Show του Alpha, όπου κέρδισε την πρώτη θέση. Ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στη σειρά του Mega «Στους 31 δρόμους», μαζί με τη Σοφία Καρβέλα. Έχει σκηνοθετήσει τις σειρές «Βαλς με 12 θεούς», «Άσπρα μπαλόνια», «Πέντε κλειδιά» κ.ά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σημειώνει μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και σε 65 χώρες του εξωτερικού με την καθημερινή σειρά «Μπρούσκο» στον ΑΝΤ1, στην οποία πρωταγωνιστεί και είναι και παραγωγός. Η σειρά προβάλλεται σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Εσθονία, η Σλοβενία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή, η Κολομβία, το Μεξικό, η Βενεζουέλα κ.ά.

Γιώργος Παπαδόπουλος
Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική και στα 14 του χρόνια δημιούργησε το πρώτο του μουσικό σχήμα με το όνομα «Εξ επαφής». Τέλη του 2003 μπήκε στη δισκογραφία και κυκλοφόρησε στην Κύπρο το πρώτο του CD single με τίτλο «Βυθός». Τον Μάη του 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος στην Ελλάδα με τίτλο «Θάλασσες», και τον Μάρτιο του 2012 το «Όλα στο κόκκινο». Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να είναι στις πρώτες θέσεις του airplay των ραδιοφώνων σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει γράψει τραγούδια για τους Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργο Μαζωνάκη, Τάμτα, Κώστα Μαρτάκη, Πάνο Κιάμο, Καίτη Γαρμπή, Μελίνα Ασλανίδου, Νότη Σφακιανάκης κ.ά.

Α.Μ Sniper
Ο Αντώνης Μελάς, γνωστός με το καλλιτεχνικό A.M. Sniper, γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο Λονδίνο αλλά και στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα. Ως wordsmith/producer έχει παίξει σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει μπει σε πολλά ευρωπαϊκά charts, στην κορυφή του iTunes, στο Amazon και σε διάφορα charts στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της μουσικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο όπως οι Kanye West, 50 Cent, Memphis Bleek, Akon, Julian Marley, Juelz Santana, N.O.R.E, Sway, Mutya Buena, Curtis Young, Rick Ross, Lethal Bizzle, Sway, JME, Ghetts και Wiley, κι έχει κάνει πολλά επιτυχημένα live σε όλο τον κόσμο, καταφέρνοντας να δημιουργήσει το δικό του ρεύμα μουσικής. Έχει βραβευτεί με πολλά βραβεία διεθνώς αλλά και στην Κύπρο όπου βραβεύτηκε στα Mad Music Awards. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει με τις συναυλίες του στην Αγία Νάπα στις οποίες συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου από το εξωτερικό, ενώ τα αγγλικά κανάλια και ο αγγλικός Τύπος τού κάνουν συχνά αφιερώματα και ρεπορτάζ. Ο Α.Μ Sniper γράφει επίσης στίχους και παράλληλα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και ως σόλο καλλιτέχνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X