ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

7 γυναίκες σύμβολα, που έγραψαν Ιστορία

Οι γνωστές προσωπικότητες γυναικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Με αφορμή αυτή την ημέρα, μαζέψαμε 5+2 δυναμικές γυναίκες που εξακολουθούν να μας επηρεάζουν με τον τρόπο που δρουν σε διάφορους τομείς όπως η ψυχαγωγία, η πολιτική, η φιλανθρωπία κ.ά. Ποιες είναι οι 7 δυναμικές, εν ζωή, γυναίκες που ξεχωρίσαμε;

1. Oprah Winfrey

Μεγαλώνοντας στη φτώχεια, η Oprah εξελίχτηκε στην πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα δισεκατομμυριούχα. Μέσα από βιβλία, τηλεοπτικά shows, ταινίες και ραδιόφωνο, απευθύνεται και επηρεάζει γυναίκες όλου του κόσμου με τις εισηγήσεις της, τις φιλανθρωπικές ενέργειες της και τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

2. Angelina Jolie

Παρόλο που έγινε γνωστή μέσα από τη μεγάλη οθόνη - και με την προσωπική της ζωή να απασχολεί συχνά τα media - η Jolie κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Πλέον, σαν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών και Πρέσβειρα για το Καλό των Προσφύγων, μάχεται βοηθώντας πρόσφυγες σε όλο των κόσμο. Έχει γίνει πλέον παράδειγμα του πώς κάποιος αξιοποιεί την προβολή του για καλό σκοπό.

3. Michelle Obama

Mεγάλωσε σε ένα μονάρι στο Σικάγο πριν γίνει αριστούχα στις σπουδές της στο Princeton και στο Harvard. Πλάι στον Barack Obama, κατάφερε να ''ξεφύγει'' από τη σκιά του και να χαράξει το δικό της δρόμο, κάνοντας μεγάλες προσπάθειες σε θέματα που αφορούσαν την υγεία και την ευεξία, καταλήγοντας σε καινοτόμες αλλαγές που είχαν στόχο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

4. Madonna

Έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους κατα τη διάρκεια της πορείας της, έχει πειραματιστεί με στιχουργική, υποκριτική, σκηνοθεσία, σχέδιο μόδας και παραγωγή, και συγγραφή βιβλίων, έχει βοηθήσει παιδιά - και όχι μόνο - σε υποανάπτυκτες χώρες και είναι θερμή υποστηρίκτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων, της καταπολέμησης του ρατσισμού και του σεξισμού και των δικαιωμάτων της γυναίκας.

5. Susan Wojcicki

Η διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube, έχει χαρακτηριστεί και ''η πιο δυναμική γυναίκα του διαδικτύου''. Ήταν η πρώτη διευθύντρια marketing της εταιρείας το 1998, ήταν το πρόσωπο - κλειδί στην απόκτηση του YouTube από την Google το 2006 και ευθύνεται για το 95% των καθαρών εσόδων της εταιρείας.

6. Anna Wintour

Δεν χρείαζεται συστάσεις. Η δύναμή και η επίδραση που έχει η Anna Wintour στον κόσμο της μόδας είναι γνωστό, τόσο στην Αμερική όσο και στον κόσμο όλο. Η editor-in-chief της Αμερικανικής VOGUE έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον κόσμο, με τη VOGUE να θεωρείται η ''βίβλος της μόδας''.

7. Diane von Furstenberg

Μάχεται για τα δικαιώματα των σχεδιαστών και των μοντέλων σαν πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών και Μοντέλων, έχει γράψει ιστορία με τη δημιουργία του ''wrap dress'' το 1974 και ακόμα γράφει ιστορία με την αφοσίωσή της στην ενδυνάμωση των γυναικών ενώ κρατά ένα επαγγελματικό προφίλ, καθ' όλη τη διάρκεια.

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X