ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:24
 

Γιατί η πριγκίπισσα Μάκο αναβάλλει τον γάμο της;

Η 26χρονη πριγκίπισσα αιφνιδίασε ανακοινώνοντας την αναβολή για το 2020 των επισήμων αρραβώνων της

ΠΗΓΗ: CNN

Μετά την ανακοίνωση από το Παλάτι της Ιαπωνίας ότι αναβάλλεται ο αρραβώνας και γάμος της πριγκίπισσας Μάκο, εγγονής του αυτοκράτορα Ακιχίτο με τον συνομήλικο της και όχι γαλαζοαίματο Κέι Κομούρο οι εφημερίδες της χώρας αναζητούν τον πραγματικό λόγο πίσω από την είδηση.

Η ανακοίνωση προκάλεσε θύελλα φημών στην Ιαπωνία γύρω από τους λόγους της απόφασης αυτής, πόσο μάλλον που αυτή ανακοινώθηκε εν μέσω αποκαλύψεων για οικονομικά προβλήματα της μητέρας του μνηστήρα.

Η 26χρονη πριγκίπισσα Μάκο αιφνιδίασε ανακοινώνοντας την αναβολή για το 2020 των επισήμων αρραβώνων της με τον κοινό θνητό συνομήλικό της Κέι Κομούρο, που είχαν προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου 2018.

Η αναβολή αυτή είναι πρώτο θέμα σήμερα στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών δικτύων της χώρας, ενώ τα πρακτορεία ειδήσεων Kyodo και Jiji μετέδωσαν την είδηση το βράδυ χθες, Τρίτη.

"Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο για τις ετοιμασίες του γάμου και της νέας μας ζωής πριν από το γάμο που είχε προγραμματιστεί το φθινόπωρο", εξήγησε η Μάκο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου.

Το ζευγάρι που ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον περασμένο Σεπτέμβριο, επρόκειτο να γιορτάσει το γεγονός με παραδοσιακή τελετή στις 4 Μαρτίου, ενόψει του γάμου του στις 4 Νοεμβρίου.

Για να αμβλύνει το σοκ, η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου διαβεβαίωσε ότι η Μάκο και ο Κέι συνεχίζουν να θέλουν να παντρευτούν και διέψευσε ότι η αναβολή έχει σχέση με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο πρόσφατα για πιεστικά οικονομικά προβλήματα της οικογένειας Κομούρο.

Ωστόσο η διάψευση αυτή δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει τις αμφιβολίες, με ορισμένους να εκτιμούν ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από ένα απλό οργανωτικό θέμα πίσω από την αναβολή αυτή.

Η μέλλουσα πεθερά της φταίει, γράφουν τα tabloid

Εδώ και εβδομάδες, οι tabloid εκδόσεις στη χώρα ασχολούνται επισταμένως με τα οικονομικά θέματα της μητέρας της Κομούρο. Στα τέλη του Ιανουαρίου, δυο από τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εφημερίδες έγραψαν ότι η Κομούρο δεν είχε εξοφλήσει τα 4 και πλέον εκατομμύρια γεν (περίπου 29.600 ευρώ) που είχε δανειστεί από τον "πρώην μνηστήρα" της, επικαλούμενες δήλωση του τελευταίου.

"Ο άνδρας τελικά ακύρωσε τον αρραβώνα του μετά τις συνεχείς απαιτήσεις για λεφτά της μητέρας του Κέι Κομούρο" προσθέτουν. Με τα χρήματα αυτά θα πληρώνονταν τα δίδακτρα ενός εξαμήνου, του Κέι Κομούρο, σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. "Η οικογένεια Κομούρο θεωρούσε ότι τα χρήματα αυτά ήταν μια "δωρεά" προς αυτήν" αναφέρει η Shukan Shincho.

Η εφημερίδα Asahi γράφει ότι "ανησυχίες διατυπώθηκαν στους κόλπους της Υπηρεσίας του Αυτοκρατορικού Οίκου μετά τη αποκάλυψη των οικονομικών προβλημάτων". Πολλοί δημοσιογράφοι περίμεναν τον Κέι Κομούρο έξω από τον χώρο εργασίας του χθες βράδυ, αλλά αυτός περιορίστηκε σε μια υπόκλιση ως χαιρετισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X