ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταϊλάνδη: Η γιορτή των φαναριών θα φωτίσει το βασίλειο του Σιάμ

Η μόνη απαγόρευση φέτος αφορά τη χρήση βεγγαλικών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εκατομμύρια Ταϊλανδοί αναμένεται να μετάσχουν απόψε στη μεγάλη γιορτή των φαναριών, η οποία πραγματοποιείται παρά την περίοδο πένθους που τηρείται αυστηρά στη χώρα μετά τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ στις 13 Οκτωβρίου.

Η περίοδος αυτή ολοκληρώνεται κανονικά σήμερα, όμως πολλές συναυλίες και φεστιβάλ που είχαν προγραμματιστεί μετά τη σημερινή ημέρα ακυρώθηκαν.

Παρά ταύτα, η βουδιστική γιορτή "Loy Krathong" θα δώσει την ευκαιρία στους Ταϊλανδούς να αφήσουν κεριά πάνω στο νερό κάνοντας μια ευχή ή να γεμίσουν με χάρτινα φαναράκια τον ουρανό.

Η μόνη απαγόρευση φέτος αφορά τη χρήση βεγγαλικών, δήλωσε σήμερα ο συνταγματάρχης Κρισάνα Πατανασαρέν, υπαρχηγός της εθνικής αστυνομίας. Οι παραβάτες κινδυνεύουν με φυλάκιση τριών ετών.

Η παράδοση με τα φαναράκια να γεμίζουν τον ουρανό είναι πολύ δημοφιλής στην Τσιάνγκ Μάι. Η γιορτή προσελκύει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ετησίως σε αυτή τη μεγαλύτερη και πιο πλούσια πολιτισμικά πόλη του βορρά.

Η ονομασία της "Loy Krathong" θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "ένα καλάθι για να επιπλεύσει". Η γιορτή προέρχεται από την παράδοση της κατασκευής χαρούμενα διακοσμημένων καλαθιών, τα οποία στη συνέχεια οι άνθρωποι αφήνουν να επιπλέουν σε λίμνες και ποτάμια το βράδυ της πανσελήνου του 12ου μήνα στο ταϊλανδέζικο σεληνιακό ημερολόγιο, με την ακριβή ημερομηνία της να αλλάζει κάθε χρόνο. Στο δυτικό ημερολόγιο η γιορτή πέφτει τον Νοέμβριο.

Η Ταϊλανδική Αρχή Τουρισμού δηλώνει ότι η προσέλευση επισκεπτών δεν μειώθηκε παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω πένθους στους χώρους ψυχαγωγίας. Θεωρητικά οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις έχουν ανασταλεί εδώ και έναν μήνα, αλλά τα νυκτερινά μπαρ στη Μπανγκόκ επαναλειτουργούν ήδη, διακριτικά, με τις σερβιτόρες να φορούν μαύρα.

Και οι τηλεοπτικές σειρές, τις οποίες λατρεύουν οι Ταϊλανδοί, επιστρέφουν σήμερα στη μικρή οθόνη, έπειτα από ημέρες μαυρόασπρων εκπομπών αφιερωμένων στον θανόντα μονάρχη που ήταν για τους υπηκόους του μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα εδώ και δεκαετίες.

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X