ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπέτσες: ιστορία και αρώματα

Η Πιτυούσσα της ελληνικής αρχαιότητας είναι το πιο πράσινο νησί του Αργοσαρωνικού

Kathimerini.gr

Τα απίθανα αρώματα. Λέγεται και «νησί των αρωμάτων» (isola delle spazie), όπως την αποκαλούσαν οι Ενετοί, λόγω των υπέροχων αρωμάτων που αναδίδουν αυτή την εποχή τα λουλούδια και τα βότανά της. Η Πιτυούσσα της ελληνικής αρχαιότητας, δηλαδή πευκόφυτη, είναι το πιο πράσινο νησί του Αργοσαρωνικού, με τα δέντρα να βρίσκονται σε διαρκή συνομιλία με τα σμαραγδένια νερά της.

Ποδηλασία με τουίντ κοστουμάκι ή χωρίς. Ο ετήσιος θεσμός του Tweed Run, τον οποίο διοργανώνει το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, είναι προγραμματισμένος για τις 21-23 Απριλίου και αποτελεί καλή αφορμή για να έρθετε. Γενικότερα η ποδηλασία ταιριάζει στις Σπέτσες. Κατά τα άλλα, επιτρέπονται οι άμαξες, όχι όμως τα αυτοκίνητα, ενώ κυκλοφορούν πολλά μηχανάκια αλλά και ηλεκτρικά αμάξια, σε μια προσπάθεια να ανοίξουν τον δρόμο σε μια νέα εποχή για το κυκλοφοριακό των Σπετσών.

Την πλούσια ιστορία. Ακολουθήστε τα ίχνη της και οδηγηθείτε σε εκκλησάκια όπως αυτό της Αρμάτας, δίπλα από το Αλσος του Πολεμικού Ναυτικού, με τα σιδερένια γλυπτά της Ναταλίας Μελά διάσπαρτα στον χώρο. Στον Αγιο Νικόλαο με τα βοτσαλωτά στο προαύλιο, στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, στο οποίο θα σας ξεναγήσει ένας απόγονος της οικογένειας, αλλά και στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη.
Να γνωρίσετε τους καραβομαραγκούς στο παλιό λιμάνι και να παρακολουθήσετε, για λίγο έστω, το χτίσιμο ενός παραδοσιακού σκαριού.

Τα ενδιαφέροντα ανοιξιάτικα events. Οι αντίκες έχουν την τιμητική τους στις 9 και 10 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων, Μ. Δευτέρα) στο Εαρινό Ράλι Φίλπα. Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή για το Spetsathlon (www.spetsathlon.com), την αθλητική διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Mαΐου.

Το Πάσχα στις Σπέτσες

Στην πλατεία του Ποσειδωνίου, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής συναντώνται οι Επιτάφιοι των τεσσάρων ναών του νησιού. Οι νέοι προσπαθούν να σηκώσουν τους Επιταφίους όσο πιο ψηλά γίνεται, για να κερδίσουν την ευλογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X