" />

" />
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυστραλοί και όχι Αυστριακοί οι απαχθέντες στη Μπουρκίνα Φάσο

ένας γιατρός και η σύζυγός του, απήχθησαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το ζευγάρι που απήχθη την Παρασκευή στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο είναι "Αυστραλοί" και όχι Αυστριακοί, ανακοίνωσετο Σάββατο ο υπουργός Επικοινωνιών της Μπουρκίνα Φάσο, Ρεμί Νταντζινού.
"Οι όμηροι είναι Αυστραλοί και όχι Αυστριακοί", δήλωσε ο υπουργός, διορθώνοντας μια λανθασμένη πληροφορία που είχε δοθεί νωρίτερα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το ζευγάρι –που δεν είναι γνωστό αν ήταν κάτοικοι της Μπουρκίνα ή διερχόμενοι τουρίστες– απήχθη στην Μπαράμπουλε, στην περιοχή του Σαχέλ, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, στα σύνορα με τον Νίγηρα και το Μπαλί.

Αξιωματούχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης του Μαλί, Άνσαρ Ντίνε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι δύο Αυστραλοί βρίσκονται στα χέρια τζιχαντιστών που ανήκουν στο "Εμιράτο της Σαχάρα".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύο Αυστριακοί, ένας γιατρός και η σύζυγός του, απήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο κοντά στα σύνορα με το Μαλί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ασφάλειας της χώρας.

Η απαγωγή αυτή έγινε στην περιοχή Μπαράμπουλε, σύμφωνα με μήνυμα που απέστειλε το υπουργείο σε δημοσιογράφους.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν η απαγωγή αυτή συνδέεται με την επίθεση μαχητών της Αλ Κάιντα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση