ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρωσία: Απαράδεκτες οι απειλές της Β. Κορέας

Προσοχή και αυτοσυγκράτηση συστήνει το ρωσικό ΥΠΕΞ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε ως «εντελώς απαράδεκτες» τις απειλές της Βόρειας Κορέας να ξεκινήσει προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα εναντίον της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Οι απειλές της Βόρειας Κορέας για τα τυφλά χτυπήματα ήρθαν λίγες ώρες πριν από τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, οι οποίες συνήθως προκαλούν σκληροπυρηνική απάντηση από πλευράς της Πιονγιάνγκ.

«Θεωρούμε ότι οι δημόσιες δηλώσεις της Βόρειας Κορέας για τα προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα είναι απαράδεκτες» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι με αυτόν τον τρόπο γυρίζει την πλάτη της στη διεθνή κοινότητα και νομιμοποιεί τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της» ανέφερε το υπουργείο.

Το Υπουργείο προσθέτει ότι η Ρωσία καλεί όλες τις πλευρές να επιδεικνύουν «προσοχή και αυτοσυγκράτηση» για να αποτραπούν οι εντάσεις στην περιοχή καθώς και η κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης.

Η Ρωσία, η οποία διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την Βόρεια Κορέα, εξέφρασε την Παρασκευή την «βαθιά ανησυχία» της, μετά από την διαταγή του ηγέτη της Βόρειας να βρίσκεται σε ετοιμότητα το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση