ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα πολιτική σύγκρουση στη Βρετανία

Ενόψει δημοψηφίσματος με αφορμή τις θέσεις εργασίας

ΚΥΠΕ

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του Ντέιβιντ Κάμερον και των υποστηρικτών του Brexit άνοιξε, με αφορμή ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού, πριν καν αυτή να γίνει.

Απευθυνόμενος σε εργαζομένους σε μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Κάμερον αναμένεται να κατηγορήσει τους αντιπάλους του στο δημοψήφισμα για τη θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη ότι βλέπουν την απώλεια θέσεων εργασίας και τη φυγή επιχειρήσεων ως «ένα τίμημα που αξίζει να καταβληθεί» για να βγει η χώρα από την Ε.Ε.

Το σχόλιο αυτό πιστεύεται ότι είναι αιχμή κατά του Μπόρις Τζόνσον, δημάρχου του Λονδίνου και ηγετικού στελέχους της εκστρατείας υπέρ του Brexit, ο οποίος ερωτώμενος σε εκπομπή του BBC είπε ότι η έξοδος από την Ε.Ε. «ίσως στοιχίσει θέσεις εργασίας, ίσως και όχι».

«Για αυτούς που εισηγούνται να φύγουμε (από την Ε.Ε.), οι χαμένες θέσεις εργασίας και μία πληγμένη οικονομία ίσως να είναι παράπλευρη ζημιά ή ένα τίμημα που αξίζει να καταβληθεί. Για μένα δεν είναι. Ποτέ δεν είναι» αναμένεται να πει ο κ. Κάμερον.

Νέα πολιτική σύγκρουση στη Βρετανία ενόψει δημοψηφίσματος, με αφορμή τις θέσεις εργασίας.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών και υποστηρικτής του Brexit Κρις Γκρέιλινγκ απέρριψε αυτό το επιχείρημα του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η έξοδος από την Ε.Ε. θα δημιουργήσει ευκαιρίες για περισσότερες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ομιλία του, ο Ντέιβιντ Κάμερον θα πει επίσης ότι το κόστος των στεγαστικών δανείων στη Βρετανία θα αυξηθεί σε περίπτωση εξόδου από την Ε.Ε., λόγω της πίεσης στη στερλίνα και στα επιτόκια και θα τονίσει τη σημασία παραμονής της χώρας στην ενιαία αγορά για τις βρετανικές επιχειρήσεις. «Το ζητούμενο είναι πού θα είναι πιο δυνατή η οικονομία μας, πού θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες τα παιδιά μας» αναμένεται να πει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sun επιμένει στο ρεπορτάζ της ότι η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει το Brexit, παρά την καταγγελία από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο αρμόδιο εποπτικό όργανο.

Παράλληλα, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ και ακόμα 150 επιστήμονες μέλη της Βασιλικής Εταιρείας, τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. με επιστολή τους στους Times, σημειώνοντας ότι το Brexit θα μπορούσε να επηρεάσει πολύ αρνητικά την επιστημονική έρευνα στη Βρετανία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση