ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύντομη και μετά το φαγητό, η συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν

Διαφωνίες ακόμη και για τη διάρκεια αυτής, από Αμερικανούς και Τούρκους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ούτε καν στο πόση ώρα κράτησε η μετά το δείπνο συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δεν συμφωνούν Αμερικάνοι και Τούρκοι αξιωματούχοι.

Οι μεν δεύτεροι κάνουν λόγο για 50λεπτη συνάντηση, οι μεν πρώτοι ισχυρίζονται ότι ήταν πολύ μικρότερη σε διάρκεια. Το κλίμα πάντως για τον Πρόεδρο της Τουρκίας, από τη στιγμή άφιξής του στην Αμερική, δεν ήταν εκείνο που ο ίδιος περίμενε εφόσον τον υποδέχτηκαν κυρίως Τούρκοι αξιωματούχοι και όχι Αμερικάνοι. 

Με το δε Πρόεδρο των ΗΠΑ, τα είπαν μετά το δείπνο που παρέθεσε ο Ομπάμα στους 50 ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια για να συζητήσουν «την συνεργασία Τουρκίας ΗΠΑ στην περιφερειακή ασφάλεια, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη μετανάστευση».

Ο πρόεδρος Ομπάμα απηύθυνε συλλυπητήρια προς τον πρόεδρο Ερντογάν εκ μέρους του αμερικανικού λαού για αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης στο Ντιγιαρμπακίρ και επαναβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Τουρκίας και στην κοινή πάλη κατά της τρομοκρατίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης «το πώς θα προωθήσουν την κοινή προσπάθεια για υποβάθμιση και καταστροφή του ΙSIL».

 

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση