ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σπάνια επίσκεψη Νταβούτογλου μετά την τελευταία βομβιστική επίθεση

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράζει ότι η Άγκυρα δεν φοβάται επιθέσεις του PKK

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλησε να διαμηνύσει ότι η Άγκυρα δεν φοβάται επιθέσεις για τις οποίες "δείχνει" το PKK, με αφορμή την επίθεση σε στάση λεωφορείου το απόγευμα της Πέμπτης με απολογισμό 7 νεκρούς και 27 τραυματίες

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποίησε μία σπάνια επίσκεψη στην Κουρδοκρατούμενη πόλη του Diyarbakir – μετά την βομβιστική επίθεση της Πέμπτης που στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους τραυματίζοντας άλλους 27.

Ο Νταβούτογλου διακήρυξε ότι «δεν φοβήθηκε» από την επίθεση για την οποία Τούρκοι αξιωματούχοι ήδη “δείχνουν” το PKK και η οποία κατέδειξε τα σοβαρά κενά ασφαλείας στην κεντρική αυτή πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Από το καλοκαίρι και μετά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας προσπαθούν να εξωθήσουν τους στρατιώτες του PKK μακριά από τα αστικά κέντρα της περιοχής, κάτι που έχει οδηγήσει σε λυσσώδεις συγκρούσεις ενδεικτικές του ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν προτίθεται να υποχωρήσει.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπό βαριά μέτρα ασφαλείας (ήταν εμφανείς οι ελεύθεροι σκοπευτές σε κορυφές κτιρίων) άρχισε την επίσκεψή του από την κηδεία νεκρού αστυνομικού και συνέχισε – σε μία κίνηση συμβολισμού – με τη συμμετοχή του στις προσευχές της Παρασκευής έξω από το Μεγάλο Τζαμί στο κέντρο της περιφέρειας Sur.

«Νόμιζαν ότι θα φοβόμασταν, αλλά δεν τρομάζουμε, ποτέ δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαίωματά μας και θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους», τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας:

«Ίσως νόμισαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έρθει στο Ντιγιάρμπακιρ εξαιτίας φόβου λόγω αυτών των επιθέσεων. Αλλά αγαπητέ λαέ του Ντιγιάρμπακιρ, τους φοβάσαι;»

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Νταβούτογλου στην περιοχή της Sur από τις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά και από την έναρξη των διευρυμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του PKK.

Την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο πρόεδρος Ερντογάν, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στην οποία η Άγκυρα βασίζει πολλά, είχε διαμηνύσει:

«Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό άλλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση