ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Προκαλούν οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης

Η απόπειρα επιβολής νέου συστήματος θα έχει αιματηρά αποτελέσματα λέει ο Κιλιτσντάρογλου

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου όπου αναφερόμενος στην διαδικασία δημιουργίας του νέου συντάγματος και προεδρικού συστήματος τονίζει ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το Προεδρικό επιμένουν να επιβάλλουν στην τουρκική κοινωνία ένα προεδρικό σύστημα, στην χώρα ενδέχεται να χυθεί αίμα. Με άλλα λόγια, η απόπειρα της κυβέρνησης θα είναι αιματηρή.

Η νέα δήλωση προκαλεί αναστάτωση στην Άγκυρα, με τους Τούρκους εισαγγελείς να ξεκινούν εκτάκτως έρευνα και να κατηγορούν τον κ. Κιλιτσντάρογλου με το πρόσχημα ότι σπρώχνει την κοινωνία και την αντιπολίτευση σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του κ. Κιλιτσντάρογλου. Την ίδια στιγμή, ο φιλοκυβερνητικός τύπος εντατικοποιεί την προσπάθεια της για συσχετισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία.

Παρά τις αντιδράσεις, ο κ. Κιλιτσντάρογλου υπερασπίζεται την θέση του και αναρωτιέται δημοσίως: «Ας επιχειρήσει ο κ. Ερντογάν να επιβάλλει στην κοινωνία προεδρικό σύστημα. Να δούμε πως θα τα καταφέρει;»

Η μια βομβιστική επίθεση μετά την άλλη

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο του Κουρδικού Ζητήματος οι εξελίξεις έχουν πλέον εκτροχιαστεί. Μόλις λίγες ώρες μετά την μεγάλη βομβιστική επίθεση έξω από το στρατόπεδο του Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης, μια νέα μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους 15.

Οι τουρκικές αρχές ισχυρίζονται ότι η έκρηξη σημειώθηκε την στιγμή που «τρομοκρατικοί» παράγοντες τοποθετούσαν εκρηκτικά σε όχημα που θα χρησιμοποιούσε για νέα επίθεση.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν στο Ντιγιάρμπακιρ, στο Χακκάρι έχασαν την ζωή τους οκτώ στρατιώτες και στις συγκρούσεις με τους αντάρτες, έπεσε ένα ελικόπτερο του στρατού, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο πιλότοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση