ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαγορεύτηκε η αναδημοσίευση του ποιήματος που χλευάζει τον Ερντογάν

Μόνο έξι στίχοι αναδημοσιεύονται βάσει απόφασης γερμανικού Δικαστηρίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Απόφαση με την οποία απαγορεύεται στον Γιαν Μπέμερμαν, αστέρι της τηλεοπτικής σάτιρας στην Γερμανία, να σατιρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε την Τρίτη το πρωτοδικείο του Αμβούργου.

Είναι ενδεικτικό ότι εκ των 24 στίχων του ποιήματος επιτρέπεται πλέον η αναδημοσίευση μόλις... έξι στίχων βάσει της απόφασης του δικαστηρίου.

Με την απόφαση απαγορεύεται στον κωμικό να επαναλαμβάνει δημοσίως ή να αναδημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα αυτού του ποιήματος στο σύνολο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο το επίμαχο ποίημα «είναι προσβλητικό και πλήττει την τιμή του δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον Ερντογάν».

Ο Ερντογάν ζήτησε από τη Γερμανία να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Μπέμερμαν επειδή ο τελευταίος, σε εκπομπή της ZDF στις 31 Μαρτίου, απήγγειλε ένα ποίημα για τον Τούρκο ηγέτη, οι στίχοι του οποίου ανέφεραν πως χτυπάει κορίτσια, παρακολουθεί παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία.

«Στο πλαίσιο μιας κριτικής απέναντι στη συμπεριφορά ενός τρίτου προσώπου η οποία διατυπώνεται υπό τη μορφή της σάτιρας, υπάρχουν όρια που τίθενται όταν πρόκειται για ξεκάθαρη προσβολή ή για επίσημη εξύβριση που πλήττει την αξιοπρέπεια ενός προσώπου» εξηγεί το δικαστήριο.

«Σύμφωνα με το σώμα (του δικαστηρίου) αυτά τα όρια παραβιάστηκαν σε ορισμένα αποσπάσματα του ποιήματος» υπογραμμίζεται.

Οι έξι στίχοι που το δικαστήριο δεν απαγόρευσε περιλαμβάνουν αναφορές σχετικά με τον τρόπο που η Άγκυρα αντιμετωπίζει τις μειονότητες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση