ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: 130.000 πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει στις εκλογές

Στις περισσότερες πολιτείες επιτρέπεται η ψήφος εκ των προτέρων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ ή κάποιον από τους άλλους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, καθώς στις περισσότερες Πολιτείες επιτρέπεται η ψήφος εκ των προτέρων.

Απομένουν 35 ημέρες μέχρι τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ενώ για την ώρα δεν παρατηρείται ιδιαίτερη σπουδή των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντας Μάικλ Μαντόναλντ, περίπου 130.00 άνθρωποι έχουν ψηφίσει, σε σύνολο 130 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Οι ψήφοι αυτές θα καταμετρηθούν μαζί με όλες τις υπόλοιπες, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν εκ των προτέρων με δύο τρόπους. Με επιστολική ψήφο ή αυτοπροσώπως, σε εκλογικά τμήματα που ανοίγουν πρόωρα σε 37 Πολιτείες. Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει τρία εκλογικά στην Αϊόβα ενώ στο Οχάιο θα ξεκινήσει η ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

Η ψήφος μέσω ταχυδρομείου επιτρέπεται σε όλες τις Πολιτείες. Ωστόσο, σε 20 από αυτές οι ψηφοφόροι θα πρέπει να δικαιολογήσουν την απουσία τους από την περιοχή ανήμερα των εκλογών. Τρεις Πολιτείες (Ουάσιγκτον, Όρεγκον και Κολοράντο) αποστέλλουν ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Στις εκλογές του 2012 σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων είχαν σταλεί πριν από την ημέρα των εκλογών. Η εκ των προτέρων ψήφος αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο με την πάροδο των χρόνων. Το 1996 μόνο το 10,5% των ψηφοφόρων είχε επιλέξει να ψηφίσει πριν από την επίσημη ημερομηνία των εκλογών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση