ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το FBI συνέλαβε εξωτερικό συνεργάτη της NSA

Kατηγορείται πως υπέκλεψε μυστικούς κωδικούς με τους οποίους υπέκλεπτε απόρρητα αρχεία

ΠΗΓΗ: skai.gr

To Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το FBI συνέλαβε εξωτερικό συνεργάτη της NSA ο οποίος κατηγορείται πως υπέκλεψε μυστικούς κωδικούς με τους οποίους υπέκλεπτε απόρρητα αρχεία ξένων κυβερνήσεων.

Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα είναι η δεύτερη φορά από το 2013 που εργαζόμενος της NSA εμπλέκετε σε υποκλοπή άκρως απόρρητων πληροφοριών. Συγκεκριμένα το 2013 ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε άκρως απόρρητα αρχεία της NSA τα οποία περιείχαν πληροφορίες για αμερικανικές παρακολουθήσεις προσώπων και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι New York Times το άτομο που έχει συλληφθεί εργαζόταν όπως και ο Σνόουντεν για την εταιρεία Booz Allen Hamilton, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την ασφάλεια του μεγαλύτερου μέρους των διαδικτυακών επιχειρήσεων της NSA. Τέλος σύμφωνα με το δημοσίευμα των NY Times φαίνεται πως το FBI έχει στα χέρια του και τους κωδικούς που έχουν κλαπεί και οι οποίοι είχαν αρχικά σχεδιαστεί για υποκλοπή στοιχείων από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας, του Ιράν, της Κίνας και της Βορείου Κορέας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης το FBI έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Χάρολντ Τόμας Μάρτιν από το Μέριλαντ 51 ετών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη υπεξαίρεση απορρήτων κρατικών εγγράφων και κωδικών υψίστης ασφαλείας.

Εάν ο Χάρολντ Τόμας Μάρτιν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης που φτάνει και τα 11 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση