ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιθέσεις σε αεροδρόμια του Βερολίνου σχεδίαζε ο Αλμπάκρ

Στην κατοχή του βρέθηκε ενάμισι κιλό εξαιρετικά επικίνδυνης εκρηκτικής ύλης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο 22χρονος Τζαμπέρ Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα μετά από διήμερη καταδίωξη κι ενώ είχε αγοράσει συστατικά για την κατασκευή βομβών.

Επιθέσεις σε αεροδρόμια του Βερολίνου σχεδίαζε ο 22χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που συνελήφθη τη Δευτέρα στη Γερμανία, μετά από διήμερο ανθρωποκυνηγητό, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Στο διαμέρισμα του συλληφθέντα, στην πόλη Κέμνιτς, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου ενάμισι κιλό εξαιρετικά επικίνδυνης εκρηκτικής ύλης. Πιστεύεται ότι πρόκειται τη χημική ένωση TATP, που είχε χρησιμοποιηθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης υλικά για την κατασκευή γιλέκου με θήκες για βόμβες, στοιχείο που καταδεικνύει ότι ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ σχεδίαζε βομβιστικό χτύπημα αυτοκτονίας.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή του άρχισε αφότου έγινε γνωστό ότι την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασε ζεστή κόλλα, ένα από τα τελευταία συστατικά που χρειάζονται για την παρασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 22χρονου, οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Αλμπάκρ κατά πάσα πιθανότητα είχε εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος ή είχε ακόμα και επαφές με τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Συνελήφθη με τη βοήθεια Σύρων

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη με τη βοήθεια ομοεθνών του οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και στη συνέχεια ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ο 22χρονος κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο διαμέρισμά του το Σάββατο, και στη συνέχεια μετέβη στη Λειψία, όπου ζήτησε στέγη από άλλους Σύρους μέσω ομάδων προσφύγων που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook.

Οι άνθρωποι που τον φιλοξένησαν όμως τον υποψιάσθηκαν και τον ακινητοποίησαν αφότου τους ζήτησε βοήθεια για να κουρευτεί.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση