ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτοκτόνησε στα κρατητήρια ο Αλμπάκρ

Ο νεαρός πραγματοποιούσε απεργία πείνας και βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο ύποπτος για τρομοκρατική δράση σύρος Τζαμπέρ Αλμπάκρ αυτοκτόνησε στα κρατητήρια της Λειψίας όπου κρατείτο. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, ο νεαρός άνδρας πραγματοποιούσε απεργία πείνας και βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο 22χρονος κρεμάστηκε στο κελί του.

Το περιφερειακό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ τον θάνατό του. Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άγνωστο παραμένει πώς είναι δυνατόν να αυτοκτονήσει ένας ύποπτος για τρομοκρατία, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση, ακριβώς επειδή υπήρχε αυξημένος κίνδυνος να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σε αυτό και πολλά άλλα ερωτήματα θα κληθούν να δώσουν τώρα απαντήσεις και εξηγήσεις οι αρχές της Σαξονίας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Bild, ο Αλμπάκρ δεν παρακολουθούνταν σε 24ωρη βάση, αντιθέτως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έλεγχαν το κελί του μια φορά την ώρα.

Για «σκάνδαλο» έκανε λόγο ο δικηγόρος του Αλμπάκρ μιλώντας προς το Focus Online. «Είχε σπάσει λάμπες ενώ επιχείρησε να πειράξει τις ηλεκτρικές πρίζες», είπε ο Αλεξάντερ Χέμπνερ, τονίζοντας ότι μέχρι και χθες το απόγευμα οι αρχές τον διαβεβαίωναν ότι ο πελάτης του βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ο Αλμπάκρ είχε υποστηρίξει ότι οι τρεις Σύροι που τον παρέδωσαν στην αστυνομία τα ξημερώματα της Δευτέρας ήταν συνεργοί του.

Διασυνδέσεις με το ISIS

Ο 22χρονος Σύρος Τζάμπερ Αλμπάκρ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε αεροδρόμιο στο Βερολίνο. «Είχαμε πληροφορίες ότι αρχικά σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στον σιδηρόδρομο. Τελικά κατέληξε σε ένα από τα αεροδρόμια του Βερολίνου», είπε στις αρχές της εβδομάδας ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας προστασίας του Συντάγματος Χανς Γκέοργκ Μάσεν. Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (LKA) Γιεργκ Μικαέλις υποστήριξε ότι η μέθοδος του υπόπτου παραπέμπει στο Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα η εκρηκτική ύλη που βρέθηκε στο διαμέρισμά του είναι πανομοιότυπη με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Λειψία, όταν τρεις συμπατριώτες του τον κράτησαν με τη βία σε ένα διαμέρισμα στην πόλη και όταν τον αναγνώρισαν, τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Προηγουμένως είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης στην Κέμνιτς, με αποτέλεσμα οι αρχές να εξαπολύσουν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Ο Τζάμπερ Αλμπάκρ είχε φτάσει τον Φεβρουάριο του 2015 στο Κέμνιτς μέσω Μονάχου. Από τον Μάρτιο ζούσε στο Άιλενμπουργκ της βόρειας Σαξονίας.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση