ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Συρία προειδοποιεί την Τουρκία

Στον απόηχο των τουρκικών αεροπορικών επιθέσεων στις κουρδικές δυνάμεις

Λίγες ώρες μετά τις νέες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο κομμάτι της χώρας, η Δαμασκός στέλνει μια νέα, αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας και της Τουρκίας, η κυβέρνηση της Συρίας προειδοποιεί την Τουρκία ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν οι τουρκικές επιδρομές στην Συρία, η Δαμασκός δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά την κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών, τα οποία παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Συρίας.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Συρίας έρχεται στον απόηχο των τουρκικών αεροπορικών επιθέσεων στις κουρδικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Πριν από λίγες ώρες, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις των Κούρδων ανταρτών. Το επιτελείο του τουρκικού στρατού κάνει λόγο για εκατοντάδες νεκρούς αντάρτες.

Από την πλευρά του, το κουρδικό κίνημα διευκρινίζει ότι δεν υπήρχαν λόγοι για την νέα τουρκική επιθετικότητα. Επίσης, η κουρδική πλευρά ανακοινώνει ότι δεν φέρει μερίδιο ευθύνης για τις νέες επιθέσεις στα περίχωρα της Αντιόχειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση