ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μηνύματα Ιράν και Ρωσίας κατά των κινήσεων της Τουρκίας

Η Μόσχα υπενθυμίζει η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας είναι μια «κυρίαρχη χώρα»

Αλυσιδωτές εξελίξεις, αναστατώνουν τις τελευταίες ώρες την τουρκική επικαιρότητα και τα ενημερωτικά μέσα της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Συρίας και του Ιράν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ιρανική πρωτεύουσα, η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έλαβε μια νέα πρωτοβουλία που επιφυλάσσει αντίκτυπο για τις ιρανοτουρκικές σχέσεις.

Η ιρανική κυβέρνηση καλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Πρέσβη της Τουρκίας. Σε υψηλούς τόνους, η ιρανική πλευρά ξεκαθαρίζει την αντίθεση της με τις τελευταίες κινήσεις και τοποθετήσεις της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ. Επίσης, διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά τα επικριτικά σχόλια των εκπροσώπων και των κύκλων της τουρκικής κυβέρνησης για το Ιράν.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα στέλνει το δικό της μήνυμα στην Άγκυρα. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λάβροβ, σε νέα τοποθέτηση του υπογραμμίζει δυο σημαντικά σημεία. Πρώτον, ξεκαθαρίζει την αντίθεση της χώρας του με τις επιθέσεις της Τουρκίας στους Κούρδους αντάρτες στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Δεύτερον, η Μόσχα υπενθυμίζει στην Άγκυρα ότι η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας είναι μια «κυρίαρχη χώρα».

Το τελευταίο σχόλιο της ρωσικής πλευράς έρχεται την στιγμή που η Δαμασκός επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμη να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Συρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση