ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χωρίς τηλέφωνα και διαδίκτυο αρκετές περιοχές στην Ανατολική Τουρκία

Τα αντιπολιτευόμενα μέσα της δυτικής Τουρκίας κάνουν λόγο για χαοτική κατάσταση

Δεκάδες πόλεις της Ανατολικής Τουρκίας παραμένουν εδώ και ώρες δίχως τηλέφωνο, πρόσβαση στο διαδίκτυο και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Στο Ντιγιάρμπακιρ και σε άλλες κουρδικές πόλεις επικρατούν εικόνες χάους.

Πριν από λίγες ώρες, η τουρκική αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει με βίαιο τρόπο τα πλήθη που κατέβηκαν στους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη της Δημάρχου της Πόλης, Γκιουλτέν Κισάνακ. Στο κέντρο της πόλης, η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές. Αντλίες νερού και οχήματα της αστυνομίας επιστρατεύτηκαν για την διάλυση του πλήθους. Σε κάποιες περιπτώσεις, βουλευτές και εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού δέχθηκαν την επίθεση των δυνάμεων της καταστολής.

Εν τω μεταξύ, από τις 13.30, σε δεκάδες πόλεις της Ανατολικής Τουρκίας άρχισε να παρατηρείται το φαινόμενο των διακοπών στις τηλεπικοινωνίες. Το βράδυ της Τετάρτης, δεκάδες πόλεις παραμένουν δίχως τηλέφωνα και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα αντιπολιτευόμενα μέσα της δυτικής Τουρκίας κάνουν λόγο για χαοτική κατάσταση, η οποία πλέον επικρατεί σε ολόκληρο το νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση