ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκικός Τύπος: Εισβολή στην Τουρκία διατάζει ο αρχηγός του ΙΚ

Ηχητικό ντοκουμέντο του Αλ Μπαγνταντί καλεί τους υποστηριχτές του σε «ιερό πόλεμο»

Την εντολή της εισβολής των δυνάμεων της Οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία δίνει ο αρχηγός της οργάνωσης Α.Αλ Μπαγνταντί σύμφωνα με τουρκικά και ξένα δημοσιεύματα.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα ηχητικό ντοκουμέντο που θέλει τον Αλ Μπαγνταντί να δίνει νέες εντολές στους υποστηρικτές του.

Ο Αλ Μπαγνταντί δηλώνει ότι πλέον η οργάνωση του βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με την Τουρκία. Ο ίδιος κηρύσσει «τζιχάντ», δηλαδή ιερό πόλεμο κατά της Τουρκίας και απαιτεί την κινητοποίηση όλων των παραγόντων της οργάνωσης του σε Ιράκ, Συρία και Τουρκία.

Μέχρι στιγμής το περιεχόμενο του ηχητικού ντοκουμέντου δεν έχει επιβεβαιωθεί. Παρόλα αυτά, οι τουρκικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής. Στην επαρχία Άντεπ, όπου το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί βάση και υποστηρικτές, η αστυνομία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος του Ισλαμικού Κράτους.

Εντατικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και σε άλλες τουρκικές επαρχίες. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εκκένωση των αμερικανικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Τουρκία, με τις οικογένειες των διπλωματών και των εργαζομένων να αποχωρούν για τις ΗΠΑ ύστερα από σχετική οδηγία του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για επικείμενο, μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Μουσούλης, ο τουρκικός στρατός ενισχύει τις μονάδες του στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας. Η βρετανική εφημερίδα Independent προειδοποιεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να οδηγήσει τις δυο χώρες σε πόλεμο.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση