ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισχυρό πλήγμα από τη Συρία στον τουρκικό στρατό

Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες αφήνει πίσω της η επίθεση

Πριν από λίγες ώρες, περίπου στις 03.30, στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαπ, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα. Μονάδες του τουρκικού στρατού δέχθηκαν αεροπορική επίθεση. 

Η επίθεση αφήνει πίσω της τουλάχιστον 3 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες. Υπάρχουν 10 τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία για τις πρώτες βοήθειες.

Με ανακοινωθέν του, το επιτελείο του τουρκικού στρατού ανακοινώνει ότι για την επίθεση ευθύνονται οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, η νέα εξέλιξη έρχεται λίγο μετά από την δημοσιοποίηση μιας σημαντικής πληροφορίας από τον τύπο της Συρίας. Σύμφωνα με την Δαμασκό, χθες, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στον στρατό της Συρίας, ο οποίος επιχειρεί να δώσει τέλος στην παρουσία της Οργάνωσης Αλ Νούσρα στα περίχωρα της Λατάκειας.

Η κρίση στην Συρία κορυφώνεται την στιγμή η Τουρκία επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχο της την πόλη Αλ Μπαπ, την οποία σήμερα ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Η Δαμασκός προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο των φιλοτουρκικών δυνάμεων στην περιοχή. Στο πλευρό της Δαμασκού βρίσκεται η Τεχεράνη.

Την ίδια στιγμή, οι κουρδικές δυνάμεις επιχειρούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης πριν από την δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση