ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Ο Ματέο Ρέντσι σχεδιάζει την επιστροφή του

Μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού ο Ρέντσι παραμένει στη θέση του

Newsroom Κ, Αθήνα

Όχι μόνο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την πολιτική, αλλά αντίθετα θέλει να είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός. Ο λόγος για τον Ματέο Ρέντσι που αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, που όπως γράφουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να γίνει και την Παρασκευή και η οποία τον δεσμεύει προς το παρόν στην θέση του πρωθυπουργού.

Ο Ρέντσι είπε για αυτή την προσωρινή παραμονή του πως γίνεται από «αίσθημα ευθύνης» αποδεχόμενος την πρόταση του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ωστόσο ο μόλις 41 ετών Ιταλός πολιτικός, φέρεται να δηλώνει πως δεν πρόκειται να αφήσει την χώρα του στα χέρια του Μπέπε Γκρίλο.

Στο εσωτερικό του Δημοκρατικού κόμματος έχουν ήδη ξεκινήσει διεργασίες για την επόμενη μέρα, με το πιο κομβικό χρονικό σημείο να θεωρείται η ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, που θα δίνει ένα γενναιόδωρο μπόνους στο πρώτο κόμμα που ισοδυναμεί με απόλυτη πλειοψηφία και μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Οι υποστηρικτές του Ματέο Ρέντσι δεν θεωρούν διόλου ευκαταφρόνητο το 40% που πήρε στο δημοψήφισμα και θεωρούν πως αυτό μπορεί να αποτελέσει την βάση για τις επόμενες εκλογές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο κ. Ρέντσι είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του κεντροαριστερού κόμματος, με πολλούς να θεωρούν βέβαιες τις εσωτερικές ανακατατάξεις, ακόμα και τις αποχωρήσεις και ίσως ακόμα και την δημιουργία κάποιου νέου ευρύτερου σχηματισμού.

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Αντζελίνο Αλφάνο στην Corriere della Sera πως «θα υπάρξει βούληση να πάμε σε εκλογές τον Φεβρουάριο», δείχνει πως ο Ματέο Ρέντσι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική και ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα του που θα του επιτρέψουν ένα «come back».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση