ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταδίκη της πρωτοχρονιάτικης επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Το πρωτοχρονιάτικο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε το ελληνικό ΥΠΕΞ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το πρωτοχρονιάτικο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», τονιζεται σε ανακοινωση του.

Για «φρικτή» επίθεση έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές.

«Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών» τόνισε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, τόνισε μέσω twitter ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση