ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δύο συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για το μακελειό της πρωτοχρονιάς

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δύο ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της πρωτοχρονιάς, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, ούτε εάν ανάμεσά τους βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, οι δύο ξένοι κρατήθηκαν αρχικά σε σημείο ελέγχου του αερολιμένα, προτού μεταφερθούν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στης Κωνσταντινούπολης. Έχουν κατασχεθεί τα διαβατήρια και τα κινητά τηλέφωνά τους.

Τουλάχιστον 12 ακόμα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση με την υποψία ότι συνδέονται με την επίθεση στο πολυτελές νυχτερινό κέντρο Reina, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

Την ευθύνη για το μακελειό έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Στην ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης, το ISIS ανέφερε ότι στόχευσε χώρο όπου γιόρταζαν χριστιανοί, ενώ χαρακτήρισε την Τουρκία κράτος «του σταυρού». Το Δεκέμβριο, ο εκπρόσωπος των τζιχαντιστών είχε καλέσει τους οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης να χτυπήσουν την Τουρκία και τουρκικά συμφέροντα ανά τον κόσμο.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν ο δράστης, όμως ακόμα δεν τον έχουν κατονομάσει. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι μακελάρης είχε πολεμήσει για λογαριασμό του ISIS στη Συρία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση