ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του δράστη της Κωνσταντινούπολης

Αναζητούν έναν άνδρα 28 ετών από το Κιργιζιστάν ως ύποπτο για την επίθεση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην ταυτοποίηση του δράστη που έσπειρε τον θάνατο στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Ρέινα» προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Η ταυτότητα του ατόμου που είναι υπεύθυνο για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έχει εξακριβωθεί», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί η σύλληψη πέντε υπόπτων του Ισλαμικού Κράτους που συνδέονται με την αιματηρή επίθεση στο κέντρο διασκέδασης «Ρέινα» την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη. Οπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή οι συλλήψεις έγιναν στη Σμύρνη.

Το ίδιο πρακτορείο ανέφερε την Τρίτη ότι 14 άνθρωποι βρίσκονται υπό κράτηση για την επίθεση ενώ το NTV μετέδωσε ότι δύο ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Στο μεταξύ, την εικόνα ενός φιλήσυχου οικογενειάρχη ήθελε να περάσει στις τουρκικές αρχές ο ισλαμιστής τρομοκράτης που σκόρπισε τον θάνατο στο κέντρο διασκέδασης.

Οι τουρκικές αρχές αναζητούν έναν άνδρα 28 ετών από το Κιργιζιστάν ως ύποπτο για την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο «Ρέινα» τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, που προκάλεσε τον θάνατο 39 θαμώνων.

«Ο δράστης διέθετε στρατιωτική εκπαίδευση. Ενδέχεται να πολέμησε στη Συρία στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε στέλεχος των τουρκικών αρχών ασφαλείας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν χθες εικόνες του δράστη, ο οποίος φέρεται να απαθανάτισε τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο στην πλατεία Ταξίμ της Πόλης. Το βίντεο «σέλφι» του φερόμενου ως δράστη, διάρκειας 44 δευτερολέπτων, τον εμφανίζει να περπατά στην πλατεία Ταξίμ, με βλοσυρό ύφος. Αγνωστο παρέμενε μέχρι χθες εάν το βίντεο τραβήχτηκε πριν ή μετά την επίθεση στο κέντρο «Ρέινα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση