ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γκάμπριελ: Μπορούμε να ωφεληθούμε από τη φυγή των ΗΠΑ από την TPP

Επέκρινε την απειλή του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει δασμούς ύψους 35%

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Γερμανία θα εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών στην Ασία και τη Λατινική Αμερική δημιουργηθεί εξαιτίας της στροφής προς τον προστατευτισμό που κάνουν οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μία ημέρα αφού ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση της χώρας του από τη Συμφωνία Σύμπραξης της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP).

«Αν ο Τραμπ ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Ασία και τη Λατινική Αμερική, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για εμάς», είπε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο Τραμπ πρέπει απλώς να αναγνωρίσει ότι η αμερικανική οικονομία συχνά δεν είναι ανταγωνιστική, ενώ η γερμανική είναι», πρόσθεσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, επικρίνοντας την απειλή του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα γερμανικά αυτοκίνητα που εισάγονται από το Μεξικό.

Ο Γκάμπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), πρόσθεσε ότι η γερμανική βιομηχανία θα πρέπει να διατηρήσει την αυτοπεποίθησή της παρά τις κινήσεις του Τραμπ.

Μόλις το 10% των εξαγωγών της Γερμανίας πάνε στις ΗΠΑ, εξήγησε ο ίδιος, με το 60% να πηγαίνει σε ευρωπαϊκές χώρες. «Μπορείτε να δείτε το βάρος των οικονομικών συμφερόντων μας», σημείωσε. «Η Γερμανία θα πρέπει να ενεργήσει με αυτοπεποίθηση και να μην φοβάται ή να είναι δουλοπρεπής», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.

«Είμαστε ένα πολύ επιτυχημένο, τεχνολογικά προηγμένο εξαγωγικό κράτος με πολλούς σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους και έξυπνες επιχειρήσεις», τόνισε.

Ο Μπερντ Λάνγκε, βουλευτής του SPD και επικεφαλής της επιτροπής εμπορίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό rbb ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα πρέπει να προσπαθήσουν να επεκτείνουν τις εμπορικές τους σχέσεις με την Κίνα και άλλες χώρες.

«Πρέπει σίγουρα να συνομιλήσουμε με την Κίνα, διότι προσπαθεί να κλείσει το κενό που δημιούργησαν οι ΗΠΑ, αν και έχουν άλλες πρακτικές», σημείωσε.

Ο Λάνγκε πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει επίσης να επιδιώξει στενότερους δεσμούς με χώρες που έχουν αντίστοιχες αξίες με αυτήν, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να εγκρίνει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά (CETA) με μεγάλη πλειοψηφία.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Σίγουρα χαίρεσαι για αυτό, αν πράγματι δεν πήγαν καλά τα πράγματα γιατί μπορεί πολλοί να πουν ότι η ...»
Πανασιανός  |  11:02

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«βασικά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον κάθε ππατταξιή να ξεφεύγει των υποχρέωσεων του κάτι όπως ...»
Αρμαγεδών  |  09:27

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση