ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σομαλία: 13 νεκροί από επίθεση, μεταξύ τους πολιτικά πρόσωπα

Επίθεση της ισλαμικής οργάνωσης αλ Σαμπάμπ σε ξενοδοχείο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι πέθαναν Τετάρτη και 12 τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε η ισλαμική οργάνωση αλ Σαμπάμπ στο ξενοδοχείο Ντάγιαχ στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Έκρηξη σημειώθηκε αρχικά όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου ενώ στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο το οποίο συχνά αποτελεί πόλο έλξης πολιτικών προσώπων.

Πυροβολισμοί ακούγονταν την ώρα που οι άνδρες της οργάνωσης εισέβαλαν στο ξενοδοχείο ενώ μία δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο αργότερα στην περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

«Η επιχείρηση στο ξενοδοχείο ολοκληρώθηκε, καταφέραμε και σώσαμε τους ανθρώπους» δήλωσε στο Reuters ο αξιωματικός της αστυνομίας Μοχάμεντ Άχμεντ καθώς νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των επιτιθέμενων και της αστυνομίας.

«Οι 13 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις είναι αστυνομικοί και πολίτες» δήλωσε επίσης στο Reuters ο αξιωματικός ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα 12 τραυματισμένοι.

Η δεύτερη έκρηξη υποχρέωσε τους δημοσιογράφους και άλλους που βρίσκονταν κοντά στον τόπο της επίθεσης να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο. Ορισμένα καταστήματα κοντά στην περιοχή καταστράφηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση