ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

Διμερή συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ψάχνουν Τουρκία-Μεξικό

Επίκεντρο συνάντησης Τσαβούσογλου και Βιντεγκαράι η ενίσχυση της ομάδας MIKTA

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το Μεξικό και η Τουρκία συμφώνησαν, την Παρασκευή, να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις τους για την υπογραφή μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών.

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Λουίς Βιντεγκαράι και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκαναν γνωστό πως οι δύο κυβερνήσεις τους είχαν ήδη πολλές συνομιλίες και θα συναντηθούν, εκ νέου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για να φθάσουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Βιντεγκαράι στους δημοσιογράφους. «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, το Μεξικό είναι ανοικτό στον κόσμο. Το Μεξικό θέλει να οικοδομήσει και να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς του καθώς και τις επενδύσεις με όλες τις φίλες χώρες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόστασή τους», εξήγησε.

Ο Τούρκος ομόλογός του πρότεινε να ενισχυθεί η ομάδα MIKTA, μια πρωτοβουλία πολιτικής και εμπορικής συνεργασίας που δημιουργήθηκε το 2013 και στην οποία συμμετέχουν το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία και η Αυστραλία.

«Μαζί θα κάνουμε περισσότερες προσπάθειες για να καταστήσουμε αυτή την πρωτοβουλία, αυτό το φόρουμ, πιο εύστοχο πολιτικά, πιο αποτελεσματικό και πιο ορατό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X