ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραίτηση Μάικλ Φλιν, μετά το ρωσικό σκάνδαλο

Η πρώτη παραίτηση από την κυβέρνηση Τραμπ, 4 βδομάδες μετά την ορκομωσία της

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τελευταία ενημέρωση 07:35

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Μάικλ Φλιν, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η παραίτηση Φλιν έρχεται υπό τη σκιά των αποκαλύψεων για τις επαφές που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον το Δεκέμβριο, δηλαδή πριν καν η ομάδα Τραμπ αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της «Washington Post» και της «Wall Street Journal», οι δύο άνδρες συζήτησαν τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Ομπάμα στη Μόσχα με αφορμή τις καταγγελίες για ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών.

Τυχόν παρέμβαση του κ. Φλιν σχετικά με τις κυρώσεις θα παραβίαζε το νόμο που απαγορεύει σε ιδιώτες να ασκούν διπλωματία, με δεδομένο ότι τότε ο κ. Τραμπ δεν ήταν ακόμα πρόεδρος.

Ο απόστρατος στρατηγός είχε αρχικά αρνηθεί ότι είχε μιλήσει για τις κυρώσεις με τον πρέσβη Σεργκέι Κίσλιακ. Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε δια εκπροσώπου του, λέγοντας πως δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα εάν το θέμα είχε τεθεί επί τάπητος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε αποφύγει να μιλήσει δημόσια για την υπόθεση Φλιν, παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις είχαν προκαλέσει φανερή ρήξη στις σχέσεις ανάμεσα στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο κ. Πενς είχε αρχικά υπερασπιστεί τον κ, Φλιν, υποστηρίζοντας σε σειρά συνεντεύξεών του πως ο Σύμβουλος δεν είχε αναφερθεί στις κυρώσεις κατά τις επαφές του με τον ρώσο πρέσβη. Στη συνέχεια όμως, ο αντιπρόεδρος εκτέθηκε από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και διέρρευσε μέσω συνεργατών του πως είχε απλώς επαναλάβει όσα του είχε πει ο κ. Φλιν.

Τη θέση του κ. Φλιν αναλαμβάνει υπηρεσιακά ο επίσης πρώην στρατηγός Κιθ Κέλογκ.

Εν αμφιβόλω και το μέλλον του ελληνικής καταγωγής Πρίμπους

Δυσαρεστημένος και με άλλα μέλη της κυβέρνησης του φέρεται ο Ντοναλτ Τραμπ. Πληροφορίες λένε πως έχει αλλεπάλληλες συζητήσεις για τους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν.

Ενδεικτικά αναφέρει το Politico ότι υπ ατμό είναι το μέλλον και του ελληνικής καταγωγής προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, με τον Τραμπ να ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του.

Εδαφος κερδίζει η σύμβουλος του Τραμπ Κέλυαν Κόνγουεη ως πιθανή επιλογή ενώ την όλη δυσαρέσκεια ξεκίνησε η άρνηση του Φλυν για τη συνάντηση με το Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ ακόμη κι όταν αυτή διέρρευσε στα ΜΜΕ.



Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση