ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι ΗΠΑ «βλέπουν» τη Βόρ. Κορέα πίσω από το θάνατο του αδελφού του Κιμ

Βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ισχυρές υποψίες πως πράκτορες της Βορείου Κορέας βρίσκονται πίσω από τον αιφνίδιο θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του ανώτατου ηγέτη της χώρας Κιμ Γιόνγκ-ουν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αμερικανική κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Κιμ Γονγκ-ναμ βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδεύσει στο Μακάο.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV Chosun μετέδιδε νωρίτερα πως ο δέχτηκε επίθεση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες που ήταν οπλισμένες με «δηλητηριασμένες βελόνες». Στη συνέχεια διέφυγαν με ταξί.

Επισήμως πάντως δεν είναι ακόμα γνωστή η ακριβής αιτία του θανάτου του, ενώ ούτε η πηγή του Reuters έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο θανών Κιμ Γονγκ-ναμ ήταν ο μεγαλύτερος γιος του πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ιλ, όμως είναι προϊόν εξωσυζυγικής σχέσης του πατέρα του με μία ηθοποιό.

Ζούσε επί χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να κατέχει επίσημο τίτλο, όμως παλαιότερα το όνομά του είχε ακουστεί σε «παιχνίδια» διαδοχής του πατέρα του. Είχε μάλιστα μιλήσει επικριτικά για το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Εάν οι πληροφορίες για δολοφονία του Κιμ Γονγκ-ναμ επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για έναν από τους επιφανέστερους θανάτους από τότε που ο Κιμ Γιόνγκ-ουν ανέλαβε την εξουσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση