ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέλος του ΡΚΚ είναι ο δράστης της επίθεσης στην Τουρκία

Ένας 11χρονος νεκρός και 17 τραυματίες από την έκρηξη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέλος του ΡΚΚ είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης στην επαρχία Βιρανσεχίρ της Σανλιούρφα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 11χρονου παιδιού και τον τραυματισμό άλλων 17 ατόμων, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το 11χρονο παιδί είναι γιος ενός δημόσιου υπαλλήλου.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 20.30 ώρα Τουρκίας (19.30 ώρα Κύπρου) όταν ο δράστης ανατίναξε εξ αποστάσεως το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο των δικαστικών οικιών.

Δηλώσεις Ερντογάν, Γιλντιρίμ και Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νομάρχης της Σανλιούρφα δήλωσε ότι ο δράστης είναι γύρω στα 18-20 χρόνων και ότι στην περιοχή ξεκίνησε επιχείρηση για τη σύλληψή του. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον νομάρχη και ενημερώθηκε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι θα εξολοθρευτούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Καταδικάζω την δολοφόνο τρομοκρατική οργάνωση που σκότωσε βάναυσα ένα αθώο παιδί μας και τραυμάτισε 15 πολίτες μας στην Σανλίουρφα. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που σκοτώνουν την παιδική αθωότητα και βάζουν στο στόχαστρο τη ζωή, θα καταστραφούν μαζί με όλους τους τους παράγοντες».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τον νομάρχη της Σανλίουρφα Γκιουνγκιόρ Αζίμ Τούνα σε σχέση με την χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον οικιών Εισαγγελέων στην υποδιοίκηση Βιράνσεχιρ της Σανλίουρφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση