ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ρωσία ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Mετά την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Kathimerini.gr

Η Ρωσία ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας η Μόσχα προειδοποιεί ότι η επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη».

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, και 108 τραυματίσθηκαν από τα «αδιάκριτα» ουκρανικά πλήγματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε χρήση βομβών διασποράς.

«Η τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ θα γίνει αντικείμενο των εργασιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – Η Ρωσία ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. 

Στους 39 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία συνέχισε να μετρά τους νεκρούς της από τις σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις της, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Κίεβο, χθες, Παρασκευή.

Οι επιθέσεις είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το κύμα των πληγμάτων, από τα σφοδρότερα του πολέμου που σύντομα συμπληρώνει τα δύο χρόνια, είχε στόχο πολυκατοικίες, μαιευτήριο, εμπορικό κέντρο, καθώς και βιομηχανικές και στρατιωτικές υποδομές.

«Πρόκειται για την πιο μαζική πυραυλική επίθεση», μετά από αυτές των πρώτων ημερών του πολέμου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιγκνάτ.

«Ημέρα πένθους» η 1η Ιανουαρίου

Η επίθεση ήταν «η σφοδρότερη ως προς τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, κηρύσσοντας «ημέρα πένθους» την 1η Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαβεβαίωσε πως η Ρωσία «χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους τύπους όπλων που διαθέτει».

Σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, η Μόσχα εκτόξευσε σχεδόν 160 όπλα, μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι Σαχίντ. Η αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταρρίψει 88 πυραύλους και 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση