ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραμένει η ένταση στη βορειανατολική Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει νέα επίθεση και η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία αντιμέτωπη με την Ουάσιγκτον και τους Κούρδους.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με την Τουρκία να συνεχίζει να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στους Κούρδους και στις ΗΠΑ για το βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας και το κουρδικό κίνημα να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, η ένταση στη γειτονική χώρα κορυφώνεται για μια ακόμη φορά.

Τη στιγμή που η Τουρκία έρχεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους Κούρδους και την Ουάσιγκτον, το Ισλαμικό Κράτος, έχοντας ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, επιχειρεί να πλήξει θέσεις της Συρίας και των Κούρδων στα σύνορα με το Ιράκ. Εξαιτίας της νέας εξέλιξης, η Δαμασκός στέλνει νέες ενισχύσεις στα σύνορα με το Ιράκ ενώ το κουρδικό κίνημα ξεκινά εκ νέου τις επιχειρήσεις του κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι επιχειρήσεις των Κούρδων είχαν διακοπεί στις 31 Οκτωβρίου, όταν ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε κατά των θέσεων τους στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Η αμερικανική διαμεσολάβηση και η οργή του Ερντογάν

Οι επιχειρήσεις των Κούρδων είχαν διακοπεί στις 31 Οκτωβρίου

Τη νέα εξέλιξη ακολούθησε η διαμεσολάβηση του Αμερικανού Προέδρου και η έναρξη κοινών αμερικανικών-κουρδικών περιπολιών στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και κοινών αμερικανικών-τουρκικών περιπολιών στο Μίμπιτς της Συρίας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιμένει στις πάγιες θέσεις της χώρας του για το Κουρδικό ζήτημα και τη συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους. Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως απαράδεκτη εξέλιξη τις κοινές περιπολίες των Αμερικανών με τους Κούρδους.

Νέα εξέλιξη τελευταίων ωρών

Να σημειωθεί ότι ντόπιοι παρατηρητές και μάρτυρες, αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες δυνάμεις του λεγόμενου Στρατού της Ελεύθερης Συρίας μεταφέρθηκαν από τις περιοχές που ελέγχει η Τουρκία σε τουρκικά εδάφη που γειτνιάζουν με τα σύνορα της Συρίας.
Σύμφωνα με κάποιες αναλύσεις, αυτές οι δυνάμεις ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν κατά τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες στα πλαίσια της νέας επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση