ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναστατωμένοι οι λάτρεις της Toblerone από τις αλλαγές στην σοκολάτα

Η ελβετική σοκολάτα μικραίνει για να μειώσει το κόστος της

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Σοκ» έπαθαν οι Βρετανοί λάτρεις της πασίγνωστης ελβετικής σοκολάτας Toblerone, όταν διαπίστωσαν ότι η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να μικρύνει τα χαρακτηριστικά «τριγωνάκια» της στις συσκευασίες που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περικόψει το κόστος.

Η ελβετική εταιρεία μείωσε το βάρος της σοκολάτας των 170 γραμμαρίων στα 150 γραμμάρια, αυξάνοντας το διάστημα μεταξύ των χαρακτηριστικών τριγώνων. Η σοκολάτα των 400 γραμμαρίων μειώθηκε επίσης στα 360 γραμμάρια.

Η εταιρεία Mondelez International εξήγησε ότι η απόφαση να προωθήσει σοκολάτα σε σμίκρυνση ελήφθη προκειμένου να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα η τιμή της και δεν έχει καμία σχέση με την πτώση της στερλίνας λόγω του Brexit.

Αυτό πάντως δεν σταμάτησε το «τσουνάμι» των παραπόνων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που προϊόντα που κυκλοφορούν στη Βρετανία μικραίνουν για να μην ακριβύνουν.

Η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε περίπου κατά 45% φέτος. Η τιμή του γάλακτος έχει επίσης αρχίσει να αυξάνεται ενώ η τιμή του κακάο παραμένει σταθερή αλλά σχετικά υψηλή αφού πέρσι έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Οι σοκολάτες Toblerone που πωλούνται σε άλλες χώρες δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μέγεθος. Τα προϊόντα της Mondelez εξάγονται σε 120 χώρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση