ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το twitter «γλεντά» τον Τραμπ για το φανταστικό χτύπημα στην Σουηδία

Ο πρόεδρος ΗΠΑ «εφηύρε», ένα ανύπαρκτο τρομοκρατικό χτύπημα στην Σουηδία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Να ανασκευάσει την καταδίκη ενός εντελώς φανταστικού τρομοκρατικού χτυπήματος στην Σουηδία, επιχείρησε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Η δήλωσή μου ως προς το τί συμβαίνει στη Σουηδία έχει να κάνει με ένα ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο Fox News και αφορούσε μετανάστες και Σουηδία»., εξήγησε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Το ιστορικό

Το Σάββατο, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Φλόριντα, ο νεοεκλεγής αμερικανός πρόεδρος «εφηύρε», ένα ανύπαρκτο τρομοκρατικό χτύπημα στην Σουηδία, με πολλούς να εικάζουν ότι ο μεγιστάνας μπέρδεψε την σκανδιναβική χώρα με μία πόλη στο Πακιστάν που θυμίζει, στα αγγλικά, τη Σουηδία.

Χιλιάδες υποστηρικτές του νεοεκλεγέντα προέδρου είχαν συγκεντρωθεί σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών στην Μελβούρνη, όπου ο Τραμπ επιχείρησε να συνδέσει, για ακόμη μία φορά, την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη με την έξαρση της τρομοκρατίας και τα χτυπήματα σε Παρίσι, Νίκαια και Βρυξέλλες.

Όταν ξέμεινε από πραγματικές επιθέσεις, ο Τραμπ δεν δίστασε να προσθέσει και μία τέταρτη, εντελώς φανταστική, το οποίο υποστήριξε ότι συνέβη την Παρασκευή, στην Σουηδία.

«Πρέπει να κρατήσουμε την χώρα μας ασφαλή. Είδατε τι συμβαίνει στην Γερμανία, είδατε τι συνέβη χθες στην Σουηδία – ποιος θα το πίστευε; Δέχθηκαν μεγάλους αριθμούς [σ.σ προσφύγων και μεταναστών]. Έχουν προβλήματα που δεν είχαν προβλέψει. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες. Κοιτάξτε τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο».

Το «τσουνάμι» στο twitter

Εκτός από τις τυπικές πολιτικές ανακοινώσεις, η γκάφα του Τραμπ προκάλεσε κύματα ειρωνείας στον Ιστό. «Οι σκέψεις μας είναι με τους Σουηδούς, αυτές τις δύσκολες στιγμές», έγραφε λίγο αργότερα ο πρώην διεθνής της Αγγλίας, Γκάρι Λίνεκερ.

«Ευχαριστούμε πολύ. Ο τρόμος του να ζει κανείς σε μία χώρα με τόσο αποτελεσματικές κοινωνικές υπηρεσίες μας ξεπερνά κάποιες φορές», απάντησε στο tweet του Λίνεκερ, ο δημοσιογράφος Φίλιπ Ο’ Κόνορ.

Το hashtag prey4sweden (προσευχηθείτε για την Σουηδία), εμπλουτίζεται τις τελευταίες ώρες με αμέτρητα tweets κωμικού χαρακτήρα.

«Οι τρομοκράτες αγόρασαν τα όπλα τους από τα IKEA και ακόμα τα συναρμολογούν», γράφει ένας χρήστης, προσπαθώντας να εξηγήσεις την… καθυστέρηση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

«Φοβάμαι ότι ακόμη και να σταματήσουμε να δεχόμαστε μετανάστες και πρόσφυγες, είναι πια αργά για να αποτρέψουμε μελλοντικά φανταστικά χτυπήματα», γράφει κάποιος άλλος.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που «παρακαλούσαν» φίλους και γνωστούς, να δηλώσουν ότι είναι ασφαλείς στην Σουηδία, μέσω της εφαρμογής αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του facebook.

Η επικρατέστερη θεωρία

Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ μπέρδεψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Σουηδία (στα αγγλικά, «Sweden») με την πόλη Σεχάν (αγγλικά: Sehwan) του Πακιστάν όπου την Πέμπτη –και όχι την Παρασκευή – 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε τέμενος.

Μετά την γκάφα του Τραμπ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας, Καταρίνα Άξελσον, αναγκάστηκε να «ενημερώσει» τους Σουηδούς, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, για το αυτονόητο: ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για οποιοδήποτε περιστατικό που να συνδέεται, με οποιονδήποτε τρόπο, με την τρομοκρατία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση