ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι απανταχού χωρισμένοι έγιναν Μουσείο στο Λος Άντζελες

Τα συνηθισμένα αντικείμενα μιας αποτυχημένης σχέσης μετατρέπονται σε έργα τέχνης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ακόμα και τα πιο τετριμμένα αντικείμενα μια τελειωμένης σχέσης μπορούν να ενταχθούν στην πρωτότυπη έκθεση του Μουσείου Χωρισμένων στο Λος Άντζελες που άνοιξε πριν από ένα χρόνο και φιλοξενεί τα τεκμήρια της «κάποτε ευτυχίας» ζευγαριών ανά τον κόσμο.

Όταν έχεις χωρίσει τα πάντα σου θυμίζουν τον άνθρωπο με τον οποίο δεν είστε πια μαζί. Τι κάνεις όμως με τα ερωτικά γράμματα; Με το νυφικό που απέμεινε από τον αποτυχημένο γάμο; Το δαχτυλίδι των αρραβώνων;

Στο Μουσείο των Χωρισμένων στο Χόλιγουντ τα καθημερινά και συνηθισμένα αντικείμενα μιας αποτυχημένης σχέσης μετατρέπονται σε έργα τέχνης και εκτίθενται συνοδεία της σύντομης(!) ιστορίας τους. Το αποτέλεσμα είναι μια συγκινητική συλλογή που ξεχειλίζει από ερωτική απογοήτευση.

Μια γυναίκα από το Σαν Φρανσίσκο στρίμωξε το νυφικό της φόρεμα σε ένα βάζο από πίκλες αν και κάλλιστα μπορούσε να το ξαναφορέσει μιας και το φόρεμα ήταν μοντέρνο. «Μισώ να πετώ απόλυτα λειτουργικά πράγματα αλλά δεν θα άντεχα να δω κάποιον να τριγυρίζει με αυτό το υπέροχο φόρεμα που κάποτε φορούσα και τώρα αποτελεί απόδειξη της δυστυχίας μου» έγραψε η γυναίκα σε μια κάρτα που συνοδεύει το αναμνηστικό φόρεμα. «Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε βάζο απλά έτυχε σε αυτό να χωράει το νυφικό μου» προσθέτει στο σημείωμά της η κοπέλα.

Το Μουσείο εμπνεύστηκε από έναν δικηγόρο που επισκέφθηκε ένα αντίστοιχο μουσείο στην Κροατία και θέλησε να εφαρμόσει αυτήν την πρωτότυπη ιδέα και στο Λος Άντζελες.

Ένα Νορβηγός δώρισε ένα σίδερο το οποίο χρησιμοποίησε για να σιδερώσει το γαμπριάτικο κοστούμι του και είναι «το απομεινάρι της σχέσης του» όπως γράφει στο σημείωμα που συνοδεύει το έκθεμα.

Στην έκθεση υπάρχει και ένα κλειστό μπουκάλι κρασί που προοριζόταν να ανοιχτεί όταν και τα δύο μέλη του ζευγαριού θα χώριζαν, πράγμα που δεν έγινε ποτέ αν και κανείς δεν ξέρει τον λόγο.

Στο μουσείο πηγαίνουν τόσο τα ζευγάρια όσο και οι χωρισμένοι αλλά η διευθύντρια του Μουσείου Alexis Hyde έκπληκτη διαπίστωσε ότι κάποιοι γονείς επισκέπτονται μαζί με τα παιδιά τους το Μουσείο για να τους μιλήσουν για τη σημασία της αγάπης. «Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να μιλήσεις στα παιδιά σου για την αγάπη» ανέφερε η ίδια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση