ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκωτσέζικη λέσχη γκολφ δέχεται γυναίκες

Στη λέσχη απαγορεύτηκε να φιλοξενήσει το British Open γιατί δεν δέχονταν γυναίκες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η σκωτσέζικη λέσχη γκολφ Muirfield, μια από τις παλαιότερες και διασημότερες παγκοσμίως, στην οποία απαγορεύτηκε να φιλοξενήσει το British Open γιατί αρνείτο να δεχθεί γυναίκες ως μέλη της, ανακοίνωσε ότι αλλάζει καταστατικό.

Η ιδιωτική λέσχη, κοντά στο Εδιμβούργο, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα δέχεται γυναίκες ως μέλη, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Της αλλαγής του καταστατικού προηγήθηκε ψηφοφορία των μελών της λέσχης, σύμφωνα με την οποία το 80,2% αυτών τάχθηκε υπέρ της αλλαγής στην πολιτική για την εγγραφή νέων μελών.

H Βασιλική Λέσχη Γκολφ του Σεντ Άντριους (R&A) που είναι η διοικητική αρχή για το άθλημα αυτό, αφαίρεσε τη λέσχη Muirfield από αυτές όπου μπορεί να διεξαχθεί το Open Championship, γιατί η λέσχη δεν άλλαξε την πολιτική για τα μέλη της το 2016.

Ο Μάρτιν Σλάμπερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της R&A δήλωσε: "Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να διοργανώνουμε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μέλη σε όλες τις λέσχες μας. Η Muirfield αποτελεί πράγματι έναν σπουδαίο χώρο για τη διεξαγωγή του Open και ανυπομονούμε να δούμε τη διοργάνωση του πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις της στο μέλλον".

Η λέσχη έχει φιλοξενήσει το Open 16 φορές, με τελευταία το 2013.

Μέχρι σήμερα οι γυναίκες επιτρεπόταν να παίζουν γκολφ στα γήπεδα της λέσχης αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση

X