ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:14
 

Σε ενεργειακό σταυροδρόμι φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί η Τουρκία

Ρόλο διανομέα φυσικού αερίου στην περιοχή διεκδικεί η χώρα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε ένα μεγάλο ενεργειακό σταυροδρόμι, το οποίο θα ενώσει την Ανατολή με την Δύση φιλοδοξεί να μετατραπεί στον 21ο αιώνα η Τουρκία. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας στα πλαίσια των εγκαινίων ενός κοινού ρωσοτουρκικού εγχειρήματος.

Το έργο του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream θα βοηθήσει το στόχο της Τουρκίας να γίνει διανομέας φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ, τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας.

Ο κ. Ντονμέζ, μιλώντας στην τελετή για την ολοκλήρωση της θαλάσσιας ενότητας του έργου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαιρέτισε το έργο ως το άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την τουρκική αγορά ενέργειας. Ο κ. Ντονμέζ ανέφερε ότι ο στόχος της Τουρκίας για να γίνει χώρα ενεργειακού κόμβου υποστηρίζεται μέσω ισχυρής πολιτικής βούλησης και σταθερότητας στη χώρα.

Η χώρα έχει επίσης μεγάλη ικανότητα για αποθήκευση και επεξεργασία φυσικού αερίου, επεσήμανε ο κ. Ντονμέζ

«Η Τουρκία έχει ως στόχο να μετατραπεί σε ένα ενεργειακό κέντρο, όπου οι αγοραστές και οι πωλητές θα συναντώνται και όπου οι τιμές θα είναι καθορισμένες», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι η χώρα λαμβάνει σημαντικά μέτρα για αυτό τον στόχο. Η Τουρκία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη με ετήσια κατανάλωση 55 δις κυβικών μέτρων. Η χώρα έχει επίσης μεγάλη ικανότητα για αποθήκευση και επεξεργασία φυσικού αερίου, επεσήμανε ο κ. Ντονμέζ.

Σε ότι αφορά το TurkStream, ο κ. Ντονμέζ δήλωσε τα εξής: «Συνολικά θα υπάρχουν περίπου 32 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τα μισά από τα οποία θα καταναλώνονται στην Τουρκία. Η Τουρκία θα έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή ειδικά σε ώρες αιχμής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X