ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:10
 

Υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος τάσσονται οι Βρετανοί

Για τους τελικούς όρους του Brexit

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για τους τελικούς όρους οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτό των Βρετανών που δεν θέλουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για τους τελικούς όρους οποιασδήποτε συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, το 42% απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει ένα νέο δημοψήφισμα, ενώ το 40% ότι δεν θα πρέπει. Οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε σε δείγμα 1.653 ενηλίκων χθες, Πέμπτη, και προχθές Τετάρτη, διευκρίνισε η εφημερίδα The Times.

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος υποστηρίζει τo 58% των ψηφοφόρων από τις τάξεις του Εργατικού Κόμματος, το 67% από τις τάξεις του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το 21% αυτών που υποστηρίζουν το Συντηρητικό Κόμμα.

Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 23 Ιουνίου του 2016, συνολικά 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι ή ποσοστό 51,9% τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, ενώ 16,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι ή ποσοστό 48,1% υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Πολλές δημοσκοπήσεις είχαν τότε κάνει λάθος όσον αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Περίπου δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα, η δημοσκόπηση αυτή της YouGov δείχνει ότι οι απόψεις των περισσότερων ψηφοφόρων για το Brexit δεν έχουν αλλάξει.

Αν γινόταν αύριο ένα δημοψήφισμα για το ίδιο θέμα, το 45% δήλωσε στη δημοσκόπηση αυτή της YouGov ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ το 42% ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης. Ποσοστό 4% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε και ποσοστό 9% ότι δεν γνωρίζει, καταλήγουν οι Times.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X