ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού η Αγκελα Μέρκελ

Η πρόταση αποδοκιμάστηκε από ορισμένους στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Newsroom Κ, Αθήνα

Τις προτάσεις της για το μέλλον της Ευρώπης παρουσιάζει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, λίγες ημέρες μετά την παρόμοια πρόταση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η συγκεκριμένη πρόταση πάντως σήμερα αποδοκιμάστηκε από ορισμένους στην αίθουσα.

Η τοποθέτηση Μέρκελ ήλθε λίγη ώρα αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύτηκε την πρόταση του Παρισιού για ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, επισημαίνοντας πως στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους Γαλλία και Γερμανία ήταν αντίπαλοι.

«Πώς ήταν αυτό για την Γαλλία; Είχαν αρχίσει να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι έως ότου να έλθουν οι ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ.

«Εχουμε κάνει πρόοδο στο θέμα της άμυνας, αλλά πρέπει να εργαστούμε με όραμα για τη δημιουργία ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού και να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι «το ευρώ μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο εάν όλοι ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συνθήκες».

Η Άγκελα Μέρκελ είναι η δωδέκατη αρχηγός κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλάει στην ολομέλεια του ΕΚ και συζητάει με τους ευρωβουλευτές για το μέλλον της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X