ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Λουκέτο στο Δημοτικό σχολείο Επισκοπής βάζουν οι γονείς

Το σχολείο παραμένει εργοτάξιο για τρίτο χρόνο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κλειστό θα παραμείνει αύριο το δημοτικό σχολείο Επισκοπής έπειτα από απόφαση του συνδέσμου γονέων και του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού. Το σχολείο παραμένει εργοτάξιο για τρίτη χρονιά και οι οργανωμένοι γονείς θέτουν επιτακτικά θέμα ασφάλειας των παιδιών τους.

Οι γονείς κάνουν επίσης λόγο για 'σχολείο ναρκοπέδιο' καθώς, όπως αναφέρουν,. εκτός από το γεγονός ότι παραμένει εργοτάξιο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση.  Διά στόματος του προέδρου του συνδέσμου γονέων του σχολείου, Ανδρέα Κτώρου, οι γονείς καταγγέλλουν  επίσης ότι την περασμένη Πέμπτη δύο εκπαιδευτικοί παραλίγο να υποστούν ηλεκτροπληξία. «Την Πέμπτη συγκεκριμένα είχαμε δύο εκπαιδευτικούς παραλίγο να πάθουν ηλεκτροπληξία , οι τεχνικοί δεν έχουν βρει ακόμη το λάθος"¨ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Πρόσθεσε ότι κατά την γενική  συνέλευση την Παρασκευή, οι γονείς, που αριθμούν 550 για 293 παιδιά περίπου, αποφάσισαν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο και ταυτόχρονα θα κρατήσουν κλειστό το σχολείο "ωσότου δεχτούμε γραπτές διαβεβαιώσεις και για το ηλεκτρικό ρεύμα η οποία είναι η ασφάλεια των παιδιών και για την οικοδομή επιτέλους  πρέπει να δοθούν γραπτά χρονοδιαγράμματα».

Οι γονείς κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση  στην εκτέλεση του έργου με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει για τρίτο χρόνο εργοτάξιο.  «Το Μάιο του 2018 σε επίσκεψη του στο σχολείο μας ο υπουργός Παιδείας  διαβεβαίωσε ότι θα παραδοθεί η β΄ φάση πριν ανοίξει το σχολείο. Σε τελευταία συνάντηση που είχαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες, τον εργολάβο, τη σχολική εφορεία μας βάλανε νέο χρονοδιάγραμμα 7 του Οκτώβρη. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά νομίζω ότι  ούτε 7 του Οκτώβρη είναι εφικτό έτσι όπως βλέπω την εικόνα» επισημαίνει ο κ. Κτώρος.

Αύριο από τις επτά μέχρι τις 9 το πρωί μέλη του συνδέσμου γονέων θα βρίσκονται έξω από το δημοτικό σχολείο για να αποτρέψουν τη λειτουργία του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση