ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύλληψη 44χρονου για παιδική πορνογραφία

Της σύλληψής του 44χρονου, προηγήθηκε ενημέρωση από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα

ΚΥΠΕ

Στη σύλληψη 44χρονου προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τα αδικήματα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας, της απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία και της παροχής πληροφοριών προς απόκτηση παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, της σύλληψης του 44χρονου, προηγήθηκε ενημέρωση από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, προς τις κυπριακές αρχές, ότι χρήστης από την Κύπρο, εμπλεκόταν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, αρχές άλλης Ευρωπαϊκής χώρας, κατάφεραν και εντόπισαν ομάδα χρηστών του διαδικτύου, όπου αντάλλασαν υλικό με συγκεκριμένη μέθοδο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και χρήστης από την Κύπρο.

Σήμερα, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, διεξήγαγαν έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία 44χρονου στη Λεμεσό.

Κατά την έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 44χρονου εντοπίστηκαν πέραν των 2,000 αρχείων παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Από την οικία του κατασχέθηκαν ως τεκμήρια 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 26 ψηφιακοί δίσκοι και άλλα τεκμήρια, προστίθεται.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση