ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλειστοί όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος

Βροχές - ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλο το νησί

ΚΥΠΕ

Σε χειμωνιάτικο κλοιό βρίσκεται από χθες ολόκληρη η Κύπρος, λόγω του βαρομετρικού χαμηλού που επηρεάζει την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο σταδιακά κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήμερα, ο καιρός αναμένεται παροδικά μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, που στα παράλια θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να παραμείνει ο παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Κλειστοί οι δρόμοι προς το Τρόοδος
Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία αναφέρει πως όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.

Οι δρόμοι:

- Πλατανιών – Καρβουνά,
- Πεδουλά – Κάμπου – Κύκκου – Γερακιών – Προδρόμου και
- Προδρόμου – Πλατρών – Λεμύθου – Κακοπετριάς (PINEWOOD)– Τροόδους

είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
         
Οδηγοί... ΠΡΟΣΟΧΗ
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, υπάρχει η πιθανότητα σχηματισμού παγετού στους δρόμους ιδιαίτερα στα ορεινά, ως εκ τούτου, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.
         
Προτρέπονται επίσης, πριν από κάθε διακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσα από τη σελίδα της Αστυνομίας στο διαδίκτυο, τους λογαριασμούς της στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, google+) ή την εφαρμογή της Αστυνομίας για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση