ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λευκό τοπίο στα ορεινά

Κλειστοί δρόμοι και παγετός

Λευκό τοπίο για δεύτερη φορά στα ορεινά μέσα σε 24 μέρες. Από το πρωί της Κυριακής χιονίζει σε δάφορες περιχές με συνέπεια όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος να κλείσουν και να καταστούν απροσπέλαστοι για οχήματα που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνση στους τέσσερεις τροχούς.
Το θερμομετρο το πρωί της Κυριακής έφθασε στους -1 βαθμούς κελσίου.
Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση,
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:
Κλειστοί δρόμοι
Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος λόγω συνεχιζόμενης χιονόπτωσης είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.
 
Επίσης, λόγω χιονόπτωσης ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι και οι δρόμοι:
Επαρχία Λευκωσίας
Παλαιχωρίου – Αγρού
Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδιού
Φτερικουδιού – Άλωνας – Πλατανιστάσας
Πλατανιστάσας – Κάτω Μονής
Άλωνας – Πολύστυπου
Πολύστυπου – Χαντριών
Πολύστυπου – Λαγουδερών – Σαράντι
Λαγουδερών – Ξυλιάτου
Απλικίου – Παλαιχωρίου
Παλαιχωρίου – Φαρμακά
 
 
 
Διαμέρισμα Μόρφου
Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Πεδουλά – Κύκκου
Κακοπετριάς – Καρβουνά


Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι και οι δρόμοι: του Διαμερίσματος Μόρφου: Σινά Όρος – Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Κύκκου, Ορκόντα Καλοπαναγιώτη, Γερακιών – Κύκκου,
Καλοπαναγιώτη – Μουτουλλά – Πεδουλά, Τριών Ελιών – Καμιναριών – Αγίου Δημητρίου, Κύκκου – Μηλικουρίου, Κύκκου – Τσακκίστρας – Κάμπου, Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας, Κάμπου – Ορκόντα – Κάτω Πύργου.
 
Επίσης, στην περιοχή του Τροόδους αλλά και στις γύρω περιοχές επικρατεί πυκνή ομίχλη και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα (εφόσον χρειάζεται).
Επίσης, καλούνται όσοι προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνεται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.
Για άμεση ενημέρωση όσο αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση