ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Γιώργος Σεργίδης εξελέγη ως ο νέος Κύπριος Δικαστής του ΕΔΑΔ

Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου

ΚΥΠΕ

Νέος Κύπριος Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξελέγη την Τρίτη το βράδυ  από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου Γιώργος Σεργίδης.

Ο Γιώργος Σεργίδης έλαβε 125 συνολικά από τις 182 ψήφους, έναντι 34 του λέκτορα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του ΣτΕ Κωστάκη Παρασκευά και 19 της Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Έλενας Εφραίμ. Συνολικά τέσσερα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν ως άκυρα/λευκά.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της χειμερινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των τριών υποψηφίων.

Ο κ. Σεργίδης γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1955, στη Λευκωσία. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα και είναι κάτοχος τεσσάρων διδακτορικών τίτλων, από το Πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Διετέλεσε από τον Ιανουάριο του 1999 Πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου, ενώ ήταν μεταξύ των τριών υποψηφίων που είχαν προταθεί και το 2007 από την κυπριακή κυβέρνηση για τη θέση του δικαστή στο ΕΔΑΔ.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση